На Закарпатті реалізують проект “Еко-село”

Вівторок, 17 січня 2017, 18:18
Спільно зі словаками українці взялися за втілення грантової програми Норвегії.
На Закарпатті реалізують проект “Еко-село”

Сьогодні, 17 січня на Закарпатті відбулась зустріч голови правління благодійного фонду “Центр громадських ініціатив” Андрія Вишняка з Іваном Дудяком та Мражик Мирославом, які представляють словацьку компанію  «Narodna energeticka, a.s.»  із міста Братіслава. Про це повідомили на сайті Центру.

На цій зустрічі обговорили наступні кроки у реалізації спільного проекту «EKODEDINA / EKO-CEЛO», який запроваджується у рамках грантової програми прикордонного співробітництва Норвегії.

Проект передбачає створення  стійких самодостатніх громад в сільських районах прикордонних регіонів Східної Словаччини та Закарпатської області, спрямований на поступове відновлення навколишнього середовища і суспільства в чотирьох вимірах – екологічних, економічних, соціальних і культурних.

Як зазначають організатори, насамперед планують розвивати туристичний потенціал, підвищувати обізнаність громадськості про необхідність використання поновлюваних джерел енергії і важливість екологічного підходу до навколишнього середовища.

Проект EKODEDINA / EKO-CEЛO проводиться на території колишніх етнічних поселень українців, нині - Пряшівського і Кошицького регіону Словаччини та у Закарпатській області.

comments powered by HyperComments