Дублянську міськраду намагалися виселити зі свого приміщення (ФОТО, ВІДЕО)

Валерій Шмаков  |  Середа, 11 червня 2014, 20:54
Сьогодні у місті Дубляни Жовківського району на Львівщині виконавча служба прийшла виселяти міську раду з приміщення на вул. Студенській, 5. Проте, жителі будинку та працівники установи зустріли судових виконавців пікетом, Тож останні склали акт про те, що в будівлю їх не пропустили.
Дублянську міськраду  намагалися виселити зі свого приміщення (ФОТО, ВІДЕО)

Підставою для виселення стало рішення Господарського суду Львівської області за позовом Львівського національного аграрного університету (ЛНАУ). Водночас, міський голова Дублян Василь Попович стверджує, що свідоцтва про право власності на це приміщення університет не має.

Окрім цього, у приміщенні на вулиці Студентській, 5, окрім міськради, перебуває паспортний стіл ЛНАУ, спортзал, райвідділ міліції, а на другому та третьому поверсі – житлові квартири.

Як стверджує перший проректор аграрного університету Віталій Боярчук, є рішення Верховного суду України, про те, що даний будинок належить університету як студентський гуртожиток. Водночас, люди які там мешкають, показують документи 1980-их років, де їхній гуртожиток значиться як сімейний.

«Ми живемо в сімейному гуртожитку вже 36 років. І раптом в 2008-му році дізнаємося що він студентський. Так у нас забрали право на приватизацію своїх помешкань. А для того щоб ми могли приватизувати квартири, їх треба передати на баланс міської ради», - каже мешканка Уляна Самковська.

Відтак, для того щоб розглянути процедуру передачі гуртожитка з балансу університету на баланс міськради на місце події прибув перший заступний голови Львівської ОДА Йосип Ситник.

Як запевняє Віталій Боярчук, виселяти мешканців ніхто не буде, проте будинок все ж хочуть залишити у власності університету, в якості розпорядника майна. За його словами, інтерес університету до цього приміщення в тому, що це історична будівля, яка знаходиться в центрі студмістечка. У альма-матер начебто побоюються, що будинок можуть комусь продати. Проте, як саме університет збирається використовувати 200 кв.м., які займає міськрада Боярчук не уточнив.

У свою чергу, міського голови Дублян вважає, що старий австрійський будинок на Студентській, 5 ректор ЛНАУ Володимир Снітинський хоче продати під готель. Також, як стверджує Василь Попович міськрада перебуває у цьому будинку із 1979 року і переселятися їй нікуди.

Представник Державної виконавчої служби Тарас Павлишин, який прибув виселяти з приміщення міську раду повідомив, що буде призначено повторне примусове виконання рішення суду, проте коли це буде- невідомо.

«Оскаржити рішення суду вже не можна, бо апеляційні терміни пройшли. Надіємось аграрний університет і Дублянська міськрада дійдуть порозуміння», - зазначив Павлишин.

comments powered by HyperComments