Півфінали Ліги Чемпіонів: що нас чекає у Derby della Madonnina та у матчі містян з Los Blancos?

1  |  Неділя, 30 квітня 2023, 08:56
Цьогорічна Ліга Чемпіонів принесла багато несподіванок, у томи числі, несподіваним виявився "склад" півфіналістів - вперше в історії Ліги Чемпіонів обидва міланських гранда зійдуться в поєдинку за крок до фіналу.
Півфінали Ліги Чемпіонів: що нас чекає у Derby della Madonnina та у матчі містян з Los Blancos?

Єдиним матчем між "нерадзурі" та "бьянконері" за всю історію турніру був чвертьфінал сезону 2004 - 2005. Тоді все завершилось сумно для чорно-синіх - перший матч завершився з рахунком 2:0, а в другому матчі суддя присудив "Інтеру" технічну поразку через лють фанатів, які закидали поле файєрами через рішення судді не зараховувати гол "Інтера". В обох матчах, до речі, відзначився Андрій Шевченко - по голу в кожному.

Обидві команди досить зле почуваються в Серії А, де Інтер не дотягує навіть до проходу в єврокубки, а Мілан знаходиться у відриві від "нерадзуррі" аж на 3 очка. Втім, у очних зустрічах на стороні "Інтера" вагома перевага - 3 перемоги з 4 останніх дербі, з яких дві - розгромні. Мілан стрімко втрачає форму з середини сезону, а Інтер, схоже, не розрахував сили для впевненої боротьби у двох турнірах одночасно.

Для багатьох пересічних фанатів такий склад півфіналістів став своєрідним розчаруванням, через роки слабких виступів у єврокубках. Тим не менш, міланське дербі - одне з головних дербі світу, і за поточної конфігурації протистояння обіцяє бути дуже видовищним. Букмекери прогнозують перемогу "Мілана" з невеликою перевагою - 2.69 проти 2.86. Матч також обіцяє бути результативним, згідно прогнозів. До речі, щодо букмекерів - окремі з них подалися в інші ніші бізнесу, запускаючи, наприклад, цілі казино на мобільних платформах, але це тема для нової історії.

Зовсім по-іншому виглядає ситуація в протилежному куті рингу - там визнані гранди сучасного футболу, мадридський "Реал" та "Манчестер Сіті" готуються до, ймовірно, найскладнішого поєдинку євросезону. "Реал" втратив надію на чемпіонство, але в Лізі Чемпіонів "вершкові" впевнено анігілювали опонентів - 4:0 проти "Челсі" та 6:2 проти "Ліверпуля". "Містяни" ж, в свою чергу, розгромили "РБ Лейпциг" з рахунком 8:1 за сумою двох матчів та мюнхенську "Баварію" з сумарним рахунком 4:1. "Сіті" є також основним фаворитом Ліги Чемпіонів, а в першому матчі прогнозується перемога саме манчестерців з коефіцієнтом 2.23 до 3.20 на "Реал". Втім, минулого сезону ситуація та прогнози були схожими, та Королівський клуб легко переміг "містян". Таким чином, нас чекають одні з найцікавіших півфіналів в історії ЛЧ - і відверто важко сказати, хто стане володарем Кубку Чемпіонів у цьому сезоні - всі ми знаємо, яким непередбачуваним буває цей турнір. Одне можна сказати точно - нас чекає не просто крутий півфінал, але й чудовий фінал турніру - як мінімум один "старий-новий" гранд з Мілану проти визнаних монстрів з Мадриду або Манчестеру. Не виключено, що ЛЧ візьме навіть італійська команда - як мінімум, це було б цікаво, враховуючи що востаннє таке траплялося аж у 2011 році, коли "Інтер" побив "Баварію".

comments powered by HyperComments