«Слуга народу» Євген Шевченко побував на «Всебілоруських зборах» Лукашенка як приватна особа

Субота, 13 лютого 2021, 09:45
Нардеп не мав представницьких функцій і не представляв на зібрані у Лукашенка партію «Слуга народу»
«Слуга народу» Євген Шевченко побував на «Всебілоруських зборах» Лукашенка як приватна особа

У керівництві пропрезидентської фракції «Слуга народу» прокоментували інформацію про те, що нардеп від неї Євгеній Шевченко, перебуваючи у Білорусі, відвідав «Всебілоруські збори», на яких виступав Олександр Лукашенко, якого Україна не вважає законообраним президентом Білорусі. Заступниця очільника фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук заявила, що Шевченко перебував на «Всебілоруських зборах» як приватна особа і жодних представницьких функцій він не мав. Про це написала «Українська правда».

«З приводу поїздки Євгена Шевченка, треба чітко вказати, що він не представляв партію «Слуга народу», не представляв фракцію «Слуга народу», загалом не представляв владу України.

І партія і фракція дотримуються думки, як і МЗС і загалом українська влада, що ми не визнаємо вибори, які відбулися в Білорусі. Але Євген Шевченко там був як людина… ми ж не закрили кордон із Білоруссю і туди можна їздити українським громадянам», - заявила Євгеній Кравчук і додала, що в цей самий час інші депутати, включно із депутатами «Слуг народу», зустрічалися із Світланою Тихановською. Повідомлення про це є на сторінці Постійної делегації України у Парламентській асамблеї Ради Європи у Facebook.

Кравчук наразі не змогла сказати, чи буде фракція на своїх зборах давати оцінку вчинку Шевченка, проте не виключила, що це питання може бути підняте.

comments powered by HyperComments