Сьогодні вночі в Києві біля центрального офісу партії «Національий Корпус» вибухнула граната

Неділя, 29 листопада 2020, 14:10
Інцидент стався біля 2 години ночі 29 листопада на вулиці Зої Гайдай 9/8 у столиці
Сьогодні вночі в Києві біля центрального офісу партії «Національий Корпус» вибухнула граната

У партії «Національний корпус» заявляють, що сьогодні вночі гранату кинули під їхній офіс в Оболонському районі Києві. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Близько другої ночі 29 листопада невідомі кинули гранату РГД-5 під центральний офіс Національного Корпусу (вул.Зої Гайдай, 9/8). Унаслідок теракту ніхто не постраждав», – йдеться в заяві, розміщеній на сайті партії в неділю.

У «Нацкорпусі» розцінили подію, як залякування і заявили, що вони не вплинуть на діяльність нашої політичної сили. Водночас у партії зазначають, що це вже другий подібний випадок за останній час: «як і минулого разу (який стався 25 жовтня 2020 року) гранату кинули в офіс, розміщений на першому поверсі багатоповерхового будинку».

У політсилі нагадали, що в суботу провели масштабну акцію під посольством РФ. «Вважаємо, що вибух в офісі пов'язаний як з цією акцією, так і в цілому з активною діяльністю Нацкорпусу з боротьби з російською агентурою в Україні», – йдеться в заяві.

У «Нацкорпусі» також відзначили «вибіркову увагу правоохоронних органів до подібних випадків»: «на відміну від вибуху гранати в офісі ОПЗЖ в Полтаві, коли поліція дуже швидко знайшла і затримала підозрюваних, розслідування аналогічних провокацій щодо Нацкорпусу правоохоронці ігнорують».

Про вибух імовірно гранати біля громадської приймальні лідера однієї з політичних партій в Оболонському районі Києва першими повідомили в Національній поліції Києва, при цьому не уточнивши назву політсили. «Постраждалих немає. Унаслідок вибуху частково пошкоджено паркан і двері будинку», – повідомили правоохоронці.

За словами начальника Оболонського управління поліції Євгена Худякова, вибухотехніки на місці події виявили деформовані металеві фрагменти, залишки імовірно від гранати, які вилучили і направили на експертизу.

На місці події відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочато два кримінальні провадження за ч.4 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

comments powered by HyperComments