Фільм «Кіборги» відзначили головною нагородою кінофестивалю «Молодість»

Четвер, 28 грудня 2017, 16:01
За повідомленням прес-служби Державного агентства України з питань кіно, режисер Ахтем Сеітаблаєв був нагороджений головним призом КМКФ «Молодість» за кінострічку «Кіборги».
Фільм «Кіборги» відзначили головною нагородою кінофестивалю «Молодість»

Андрій Халпахчі, гендиректор «Молодості» висловив сподівання, що в майбутньому «Скіфський олень», якого вручили Ахтему Сеітаблаєву, буде стояти на одній полиці разом із «Оскаром». За словами генерального директора, талановитий режисер насправді заслуговує на цілу низку нагород за велику творчу працю та стійку громадянську позицію.

«Я впевнений у тому, що ми є свідками відродження українського кіно», - наголосив Ахтем Сеітаблаєв. Режисер каже, що одним із чинників формування національної ідентичності є мистецтво, зокрема й кіно; воно має сприяти ідентифікації українців як політичної нації зі своєю системою координат. Також лауреат подякував громадянам України, котрі цікавляться розвитком національного кіно, та всім глядачам, що дали його кінострічці таку високу оцінку.

Варто зазначити, що «Кіборги» уже зібрали в прокаті майже 20 млн грн.

Нагадаємо, раніше ми писали про кінофестиваль, що проходив у Верховині з 19 по 23 грудня. Для облаштування кінозалу організатори заходу привезли всю необхідну техніку, а кожна кінострічка була представлена самими творцями фільмів та акторами.

comments powered by HyperComments