Вимагаємо притягнути ректора Одеського Медіна до відповідальності, аж до звільнення із займаної посади - ЗМІ звернулися до Міністерства охорони здоров'я

Четвер, 29 червня 2017, 12:56
Одеські ЗМІ підготували відкрите звернення до Міністра охорони здоров'я і Міністра освіти України.
Вимагаємо притягнути ректора Одеського Медіна до відповідальності, аж до звільнення із займаної посади - ЗМІ звернулися до Міністерства охорони здоров'я

Звернення спровоковано недавнім корупційним скандалом, який вибухнув у вузі. 

Так, у травні поточного року 446 випускників-іноземців Одеського національного медичного університету здавали ліцензійне тестування «Крок-2».

З них 102 не здали тест з причини недобору балів, роботи 11 студентів були відхилені комісією від оцінювання без пояснення причин. 

Ректор університету Валерій Запорожан 16 червня підписав наказ № 958-о. згідно з ним іноземні студенти, які не склали іспит, повинні в обов'язковому порядку ще 1 додатковий семестр навчатися в Одеському національному медичному університеті на платній основі (вартість - від 1900 до 2550 доларів США).

"При цьому студентам не було надано ніякої альтернативи обов'язковому навчанню, не було роз'яснено, як формується ціна за контрактом за неіснуючий курс навчання, і які методики і цілі додаткового курсу навчання", - сказано у зверненні. 

На думку представників ЗМІ, наказ дискримінує іноземних громадян, оскільки студенти, які мають українське громадянство не зобов'язуються проходити аналогічне додаткове навчання, а просто перездають тест «Крок-2» за рік.

Журналісти вимагають оперативно перевірити всі вищевказані факти і в разі їх підтвердження, дати можливість іноземним студентам пройти повторне тестування влітку 2017 року, скасувати наказ ректора Одеського державного медичного університету Запоражана № 958-о від 16.06.2017 р., і притягнути його до відповідальності, аж до звільнення із займаної посади, а також дати кілька пояснень, пов'язаних з процедурою тестування.

"Ми звертаємося до Міністра охорони здоров'я України, Міністра освіти України, Міністра закордонних справ України, Директора Державної організації «Центр тестування професійної компетентності фахівців з вищої освіти напрямку підготовки при Міністерстві охорони здоров'я України» з проханням оперативно перевірити всі вищевказані факти і відповісти нам в найкоротші терміни, оскільки 26.06.2017 року студенти були відраховані з університету, і студентські візи зобов'язують їх покинути Україну протягом двох тижнів", - сказано у висновку звернення.

У додатку - копія наказу і приклад типового контракту на навчання іноземних студентів в Медині.

comments powered by HyperComments