Андрій Садовий закликав львів’ян на вихідних залишатися вдома

Субота, 3 квітня 2021, 11:08
Свій заклик мер міста пояснює тим, що ситуація із поширенням COVID-19 у місті справді критична і в ці дні медики працюють із останніх сил
Андрій Садовий закликав львів’ян на вихідних залишатися вдома

Як і рік тому, міський голова Львова Андрій Садовий закликає мешканців міста залишатися вдома і не наражатися на небезпеку, адже ситуація із поширенням коронавірусу у Львові справді критична, а медичні працівники в ці дні працюють із останніх сил. Про це йдеться у зверненні мера, яке ретранслювала прес-служба Львівської міськради.

«Перед вихідними хочу ще раз закликати всіх берегти себе та своїх близьких. Наші медики з останніх сил допомагають хворим. Ситуація справді критична. Я прошу почути людей, які сьогодні рятують наші життя. Ми готуємо нові ліжка, купуємо і налаштовуємо кисневі станції та концентратори. Але краще залишитись вдома і не наражати себе на небезпеку. Підтримайте медиків! Залишайтесь вдома», — зазначив мер міста Андрій Садовий.

У прес-службі Львівської міськради зазначають, що у комунальних ЗОЗ міста Львова зайнято понад дві третини ліжок, відведених для лікування пацієнтів із COVID-19, ведеться розгортання нових ліжок. Усіх мешканців мерія вкотре просить дотримуватись карантину й не наражати себе та інших на небезпеку.

Зазначимо, що за рік епідемії COVID-19 в Україні міський голова Львова двічі діаметрально змінював свою думку про коронавірусний карантин.

Навесні 2020 року, коли Уряд України запровадив в країні наджорсткий локдаун із зупинкою міжміського транспорту та забороною відвідування парків, Андрій Садовий виявився палким прихильником карантину. 2 квітня 2020 року у своєму відеозверненні він заявив – «Карантин – єдині ліки, які можуть нас врятувати».

В той же час, уже починаючи із травня 2020 року, коли Уряд дозволив місцевій владі послаблювати каратинні обмеження, у Львові почали активно послаблювати карантин, причому ці послаблення не відповідали епідемічні ситуації на Львівщині, яка стала «антилідером» в Україні за кількістю нових випадків COVID-19, в той же час Садовий говорив про «стабільну ситуацію» із коронавірусом у місті та регіоні.

Восени 2020 року, коли почалася «друга хвиля» коронавірусної пандемії, Андрій Садовий виступив проти запровадженого Урядом «карантину вихідного дня», щоб уникнути його впровадження у Львові суботу і неділю оголосили робочими днями.

У січні 2021 року під час загальнонаціональногого локдауну у Львові із «карантинними обмеженнями» працював Різдв’яний ярмарок в центрі міста. А міський голова Львова Андрій Садовий в інтерв’ю «Громадському» заявив, що гарний настрій на Різдво і Коляду посилює імунітет і «COVID-19 просто втікає».

comments powered by HyperComments