Із п’ятниці 19 березня у Львові нарешті запроваджують посилений карантин

Середа, 17 березня 2021, 13:32
Про запровадження нових карантинних обмежень на території Львівської міської територіальної громади розповів міський голова Львова Андрій Садовий
Із п’ятниці 19 березня у Львові нарешті запроваджують посилений карантин

Із п’ятниці 19 березня у місті Львові і на території Львівської міської територіальної громади запроваджується посилений карантин. Це пов’язано із стрімким зростанням кількості випадків захворювання на COVID-19. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Рішення про посилення карантинних заходів у місті Львові і на території МТГ прийнято на засіданні міської комісії з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення. Нові карантинні обмеження діятимуть до 28 березня. Про них повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Складне, але вкрай необхідне рішення комісії з надзвичайних ситуацій.

З п’ятниці, 19 березня, на території львівської громади запроваджуємо посилений карантин, який діятиме до 28 березня.

Молодша школа переходить на канікули. Старші класи продовжують дистанційне навчання;

Припиняють роботу всі заклади культури: театри, кінотеатри, музеї, концертні майданчики;

Заклади громадського харчування працюють «на виніс» та доставку;

У торгових центрах працюють продуктові магазини, аптеки та зоомагазини;

Господарські магазини працюють на видачу за попереднім замовленням;

Всі масові заходи переносяться;

Салони краси та спортивні зали працюють за індивідуальним попереднім записом.

Чому ми вирішили не чекати на рішення кабміну і ухвалювати такі рішення негайно?

Динаміка госпіталізації важких хворих не зменшується. Маємо зробити все необхідне для того, щоб не допустити колапсу медичної системи міста. Це час, за який зможемо облаштувати додаткові місця у лікарнях та поліклініках. Також це єдина можливість обірвати ланцюжок захворювання.

Тому просимо всіх при можливості залишатись вдома, носити маски, дотримуватись дистанції.

Давайте разом допоможемо нашим медикам і врятуємо життя своє та своїх близьких. Вибачте за незручності. Бережіть себе!», – написав у себе на сторінці у мережі «Facebook» Андрій Садовий.

Зазначимо, що за рік коронавірусної пандемії міський голова Львова Андрій Садовий кілька раз змінював своє ставлення до карантинних обмежень. Приміром, навесні 2020 року, коли Уряд запровадив в Україні жорсткий карантин, хоча в державі на той момент фіксувалися лише десятки випадків COVID-19 в день, Андрій Садовий виступив палким прихильником карантинних обмежень. Він, зокрема, заявляв, що «карантин – це єдині ліки, які можуть нас врятувати».

«Ми з вами бачили кадри, як минулих суботи-неділі люди виходили в парки й сквери, палили ватри, смажили шашлики. Це глупо. Тим паче, разом із дітьми. А потім ті діти йдуть додому, а там старші люди. Я настійливо рекомендую, навіть наказую, усім львів’янам: ми повинні бути на карантині, якщо хочемо врятувати своє життя та життя своїх рідних. Це наш із вами обов’язок. Немає ліків від коронавірусу. Карантин – єдині ліки, які можуть нас врятувати. Я бажаю всім здоров’я. Береженого Бог береже», – заявляв Садовий у своєму відеозверненні  2 квітня 2020 року.

Проте уже на початку літа 2020 року ставлення Андрія Садового до карантинних обмежень змінилося – на рівні міста почали запроваджуватися послаблення карантинних обмежень, які не були підкріплені покращенням епідемічної ситуації. Це, зокрема, стосувалося відновлення роботи у Львові закладів культури, в т.ч. і кінотеатрів, хоча на обласному і державному рівні це рішення не схвалювали. Це призвело до того, що тривалий час саме Львівщина була «антилідером» за кількістю випадків COVID-19.

Восени, коли в Україні почалася «друга хвиля» коронавірусної епідемії, Андрій Садовий твердив про стабільну епідемічну ситуацію у Львові і виступав проти запровадження на урядовому рівні «карантину вихідного дня».

comments powered by HyperComments