Степанов Садовому не указ: у Львові дозволили роботу закладів культури

П'ятниця, 17 липня 2020, 18:05
Рішення про відновлення роботи закладів культури Міська комісія з ТЕБ та НС прийняла після того, як МОЗ опублікувало показники, які не дозволяють послаблювати карантин на Львівщині
Степанов Садовому не указ: у Львові дозволили роботу закладів культури

Хоча Міністерство охорони здоров’я України зафіксувало на Львівщині за результатами минулого тижня приріст темпів інфікування людей майже на третину (32,88%), Львівська міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій сьогодні прийняла рішення про дозвіл на роботу всіх закладів культури, зокрема галерей, музеїв, театрів, кінотеатрів, тощо. Про це сьогодні, 17 липня 2020 року о 15:57 повідомила прес-служба Львівської міськради. Тут цікаво те, що показники, які не дозволяють Львівщині і зокрема Львову послаблювати карантинні обмеження були опубліковані на офіційному сайті Міністерства охорони здоров’я о 10:50. Отож, влада Львова не могла не знати про це.
 


Скрін із сайту Львівської міської ради

Скрін із сайту Міністерства охорони здоров'я. ВІн показує, що Львівська міська комісія із ТЕБ та НС прийняла рішення про послаблення карантинних заходів після того, як МОЗ оприлюднило показники, які забороняють це робити на Львівщині.

«Заклади культури відновлюють роботу згідно з протоколом. Тобто наповненість – не більш ніж 50%, також – не більше 1 людини на 5 кв м. Звичайно, є вимоги щодо безпеки: санітайзери, скринінг, провітрювання та дезінфекція приміщень. Усі працівники – в масках, проходять додатковий скринінг. Крісла мають бути промарковані – де можна і не можна сідати», – прокоментував рішення міської комісії з питань ТЕБ та НС заступник міського голови із розвитку Андрій Москаленко.

За словами Андрія Москаленка, йдеться про всі заклади культури – галереї, музеї, театри, кінотеатри, Органний зал, тощо.

«Підставою для цього стали кілька рішень, зокрема постанова Кабміну № 392, рішення обласної комісії, яке визначає, що заклади культури можуть працювати, а також перевірки, які відбулися в закладах культури і ще раз засвідчили, що вони готові до відкриття», – заявив Москаленко.

Зауважимо, що навіть у добре освітлених салонах громадського транспорту міста Львова значна кількість львів’ян порушує масковий режим і не прикриває маскою носа. Отож, годі чекати від таких людей свідомості, що вони будуть користуватися маскою чи респіратором у темній глядацькій залі театру чи кінотеатру.

Зазначимо, що навіть прес-служба Львівської міської ради публікуючи матеріал про дозвіл на відкриття закладів культури зауважила «Нагадаємо, за вчорашню добу лабораторні центри провели 783 ПЛР-тести, відтак, 132 –  позитивні. Серед них львів'ян – 64».


Навіть у прес-службі Львівської міської ради опублікувавши інформацію про дозвіл на роботу закладів культури не забули вказати інформацію про темпи поширення коронавірусу.

comments powered by HyperComments