У Львові 5-та міська клінічна лікарня прийматиме хворих на COVID-19

П'ятниця, 23 жовтня 2020, 15:16
«Ковідних» пацієнтів на стаціонарне лікування прийматиме пульмонологічне відділення 5-ої МКЛ міста Львова.
У Львові 5-та міська клінічна лікарня прийматиме хворих на COVID-19

На наступному тижні пацієнтів із діагнозом COVID-19 чи із підозрою на це захворювання прийматиме 5-та міська клінічна лікарня міста Львова, корпуси якої розташовані на вулицях Генерала Чупринки та Коновальця. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив очільник Департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації Орест Чемерис, пише прес-служба ЛОДА.

За словами Ореста Чемериса, станом на сьогодні в стаціонарах Львівщини лікується 1565 «ковідних» пацієнтів, із яких 126 перебуває у реанімаційних відділеннях, 39 підключено до апаратів штучної вентиляції легенів. Ліжкова мережа, відведена для пацієнтів із COVID-19 на Львівщині заповнена на 54%, відповідно є потреба залучення додаткових місць для «ковідних» пацієнтів.

«З наступного тижня хворих на Covid-19 прийматиме 5-та міська клінічна лікарня Львова. Зараз лікарня проходить контрактування з Національною службою здоров’я України. На базі пульмонологічного відділення розгорнуть додатково 80 ліжок та стільки ж кисневих точок для лікування пацієнтів із коронавірусною інфекцією», – пояснив Орест Чемерис і наголосив на важливості дотримання карантинних норм під час виборів:

«Вкотре звертаюсь до кожного: коли йтимете на дільницю, пам’ятайте про дотримання дистанції, маску, гігієну рук. Бережіть себе та близьких».

Зазначимо, що на цьому тижні на Львівщині недужих на COVID-19 почала приймати Пустомитівська районна лікарня. Додамо також, що у звіті Львівської ОДА про захворюваність на COVID-19 і госпіталізацію пацієнтів із цим діагнозом уже згадувалася 5-та міська клінічна лікарня міста Львова – зазначалося, що у ній перебуває 48 «ковідних» пацієнтів.

Додамо також, що на цьому тижні міський голова Львова Андрій Садовий говорив про необхідність збільшення «ковідних» ліжок у комунальних лікарнях міста Львова. 4-та і 5-та міські клінічні лікарні фігурували серед можливих «ковідних» іще влітку цього року, коли в кінці червня 2020 року на Львівщині відбувся спалах COVID-19.

comments powered by HyperComments