Садовий обіцяє збільшити кількість «ковідних» ліжок в комунальних лікарнях Львова

Понеділок, 19 жовтня 2020, 10:53
За словами чинного мера простежується тенденція до зростання кількості госпіталізованих пацієнтів
Садовий обіцяє збільшити кількість «ковідних» ліжок в комунальних лікарнях Львова

Поки іще чинний міський голова Львова Андрій Садовий обіцяє збільшити кількість «ковідних» ліжок у комунальних лікарнях міста Львова. Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

«Ми відзначаємо збільшення кількості людей, які потрапляють на госпіталізацію.

Наприклад, у лікарні на Топольній ми станом на сьогодні маємо вже 204 особи, які мають підозру на коронавірус, проте частина з них із запаленням легень. Те ж саме і у нашій 8-ій лікарні – там 96 людей.

Ми бачимо, що пішов ріст, тому ми прийняли рішення, що ми збільшуємо кількість ліжок та резерв у наших лікарнях. До того ж, ми більше підводимо точок кисню і додатково купуємо кисневі концентратори.

Я до всіх звертаюсь з проханням бути максимально обережними, тому що ця динаміка, яка зараз стоїть в Україні, не омине і Львів. Нам треба бути максимально готовими, щоб пережити це», – заявив Андрій Садовий.

Наразі у Львові пацієнтів із коронавірусом приймають три комунальні лікарні – 1-ша та 8-ма міські лікарні, а також Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова. У цих лікарнях загалом є 720 ліжко-місць для недужих на COVID-19. Іще улітку цього року у Львівській мерії заявляли про можливість залучити до процесу госпіталізації недужих на COVID-19 іще дві комунальні міські лікарні – 4-ту і 5-ту міські лікарні. Тут можна було розгорнути іще 200 «ковідних» ліжок. Чи Андрій Садовий говорить саме про ці лікарні поки невідомо.

comments powered by HyperComments