Депутати Львівської міскради виступили проти будівництва нового готелю на вулиці Вороного, 4

Понеділок, 7 вересня 2020, 19:05
Винесений на затвердження сесії детальний план території, обмеженої вулицям Вороного, Руданського, Ліста, Коперника та пл. Міцкевича і проспектом Шевченка депутати не підтримали.
Депутати Львівської міскради виступили проти будівництва нового готелю на вулиці Вороного, 4

На сьогоднішнє пленарне засідання сесії Львівської міської ради було внесене питання про затвердження детального плану території, обмеженої вул. Вороного, Руданського, Ліста, Коперника, пл. Міцкевича та просп. Шевченка. Цей детальний план території передбачав будівництва на ділянці по вулиці Вороного, 4 нового готелю – такого плану об’єктами уже і так перенасичена центральна частина міста – буквально у двох кроках історичний готель «Жорж». Депутати відмовилися затверджувати детальний план території, який передбачає будівництво готелю, натомість вони вимагають будівництва на згаданій території багаторівневого паркінгу. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Затвердження цього детального плану дозволить сформувати тут готель з паркінгом, а також громадським простором на даху», – стверджував головний архітектор Львова Антон Коломєйцев. Він також додав, що будівництво багаторівневого паркінгу у центральній частині міста не відповідатиме санітарним нормам.

«Дійсно, якщо говорити про паркінг, ДБН в історичних містах радить не робити багаторівневих паркінгів. Але якщо ми візьмемо навіть санітарні норми, і, незважаючи на новий ДБН, вирішимо розмістити там багаторівневий паркінг, ми побачимо, що з точки зору санітарних норм, він просто туди не стане. Тому що є житлові будинки навколо, і в ці зони багаторівневий паркінг просто не поміщається. Що стосується самого багаторівневого паркінгу, то це, по суті, будівля з голими стінами, з вихлопними газами на вулицю, яка би стала дисонуючою на цьому місці», – заявляв Коломєйцев.

В результаті за пропонований детальний план із готелем проголосувало лише 17 депутатів ЛМР, найбільш наближених до мера.

Сьогодні, на засіданні сесії, також розглянули електронну петицію «За будівництво виключно паркінгу та громадського простору на вул. М. Вороного, 4, без готелю!». Втім, її також не підтримали – за неї проголосувало 29 депутатів.

Зауважимо, що вулиця Вороного аж ніяк не належить до історичного центру Львова, тобто території, яка була забудована до кінця ХVIII року. Це територія, яку забудовано у другій половині ХІХ століття. Якщо готель на Вороного буде породжувати додаткове паркувальне навантаження, то саме багаторівневий паркінг цю проблему якраз вирішуватиме.

comments powered by HyperComments