За реконструкцію вулиці Миколайчука у Львові підрядник додатково отримає майже 14 мільйонів гривень

Вівторок, 18 серпня 2020, 18:33
Департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради зараз проводить переговорну процедуру із підрядником – ПрАТ «Львівське СБМУ №1»
За реконструкцію вулиці Миколайчука у Львові підрядник додатково отримає майже 14 мільйонів гривень

За реконструкцію вулиці Миколайчука від вулиці Пилипа Орлика до в’їзду на Голосківський цвинтар місто додатково виплатить підряднику – ПрАТ «Львівське спеціалізоване будівельно-монтажне управління №1» 13 мільйонів 621 тисячу       826 гривень 40 копійок. Про це «Справжня Варта» дізналася із оголошення про проведення договірної процедури, яке опубліковане у системі публічних закупівель «Прозорро» 14 серпня 2020 року.

Процедура договірної закупівлі робіт із реконструкції вулиці І. Миколайчука обґрунтовується Департаментом житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради тим, що «виникла необхідність у закупівлі додаткових аналогічних робіт чи послуг у того самого учасника, що передбачені в основному договорі про закупівлю, який укладений за результатами проведення тендера та/або здійснюється протягом трьох років після укладення договору про закупівлю і загальна вартість таких робіт чи послуг не перевищує 50 відсотків ціни основного договору про закупівлю».

У обґрунтуванні сказано, що реконструкція вулиці І. Миколайчука у Львові від вулиці Пилипа Орлика до в’їзду на Голосківський цвинтар виконувалася відповідно до проектно-кошторисної документації, яка пройшла комплексну державну експертизу (експертний звіт від 28.12.2017 № 931.6374.17/7317). У 2019 році на основі тендерної процедури в системі «Прозорро» було укладено договір № 77 р/і від 14. 06. 2019 року на виконання робіт по об’єкту «Реконструкція вул. І. Миколайчука (від вул. Пилипа Орлика до в’їзду на Голосківський цвинтар)» з підрядною організацією Приватне акціонерне товариство «Львівське спеціалізоване будівельно- монтажне управління № 1» на суму 87 790 000,00 грн. з ПДВ.

Далі зазначається, що в процесі виконання робіт, підрядником та уповноваженим технічним наглядом виявлено невідповідність необхідних фактичних обсягів проектним рішенням. Відповідно до зазначеного, а також з метою підвищення ефективності та якості реалізації проекту на об’єкті, комісійно, за участю представників замовника, підрядника, проектної організації та технічного нагляду проведені додаткові обстеження об’єкту, за результатами яких, в ході виконання робіт, прийнято рішення щодо необхідності внесення змін до проектно-кошторисної документації та включення додаткових аналогічних робіт.

Отож, підрядником виконані наступні додаткові роботи:

1.     Розробка грунту при прокладанні каналізаційної мережі.

В процесі виконання робіт із прокладання каналізаційної мережі виявлено нестійкі, сипучі грунти, що унеможливлювало прокладання каналізаційної мережі згідно затверджених проектних рішень. Зважаючи на це виникла необхідність додаткової виборки нестійкого грунту для можливості прокладання каналізаційної мережі (акт на додаткові роботи №3).

2.     Влаштування мереж зовнішнього освітлення на металевих оцинкованих опорах.

ЛКП «Львівелектротранс» листом від 22.01.2020 № 21/106 повідомило департамент житлового господарства та інфраструктури, що діючою стратегією розвитку електротранспорту, рух тролейбусів від вул. І. Миколайчука до Голосківського цвинтаря не передбачено, що в свою чергу унеможливлює влаштування зовнішнього освітлення на опорах контактної мережі тролейбусів, звідси виникла необхідність встановлення металевих оцинкованих опор для монтажу світильників зовнішнього освітлення, відповідно до технічних умов ЛКП «Львівсвітло» від 19.02.2020 № 1093/03 якими передбачено прокладання електролінії зовнішнього освітлення в трубах ПВХ в землі (протокол від 18.09.2018, лист ЛКП «Львівелектротранс» від 22.01.2020 № 21/106, технічні умови ЛКП «Львівсвітло» від 19.02.2020 № 1093/03).

3.     Перенесення електричного кабелю.

При влаштуванні корита під дорожню основу проїжджої частини вул. І. Миколайчука виявлено електричний кабель, який на виконавчих кресленнях нанесений в двох метрах від краю проїжджої частини. Виходячи з наведеного, виникла необхідність перенесення зазначеного кабелю на ПК 4+34 + ПК 4+55 за межі проїжджої частини (акт на додаткові роботи № 4, протокол від 30.03.2020)

4.     Улаштування резервного виїзду з території підприємства ПП «Українські Граніти».

Враховуючи лист керівника ПП «Українські Граніти» Ю. Грицевича від 26.03.2020 № З-Г-13430-25 при виконанні робіт з влаштування дорожнього покриття виникла необхідність влаштувати додатковий з’їзд з вул. І. Миколайчука для влаштування вказаним підприємством резервного виїзду з своєї території (протокол від 30.03.2020, лист Ю.Грицевича).

5.     Влаштування примикання біля резервного в’їзду на Голосківський цвинтар.

В процесі виконання робіт з влаштування корита під дорожню основу проїжджої частини вул. І. Миколайчука виникла необхідність облаштувати бічний з’їзд для сполучення з резервним в’їздом на Голосківський цвинтар, яким часто користуються відвідувачі цвинтаря (протокол від 30.03.2020).

6.     Улаштування дорожнього корита із приведенням несучої здатності земляного полотна у відповідність до нормативних вимог та проектних рішень.

7.     Прокладання каналізаційної мережі в обхід території приватної власності.

За результатами вище наведеного сформоване нове завдання на коригування робочого проекту. Проектною організацією проведено коригування проектно-кошторисної документації. Відкоригована проектно-кошторисна документація пройшла комплексну державну експертизу (експертний звіт від 14.07.2020 № 428.2938.20.3179).

Загальна очікувана вартість додаткових аналогічних будівельних робіт необхідних для реалізації проекту, становить 13 621 826,40 грн.

Відповідно до оголошення у системі «Прозорро», оскарження наміру укласти додатковий договір із підрядником можливе до 25 серпня 2020 року. Оплата робіт за додатковим договором буде здійснена за рахунок коштів міського бюджету. Строк постачання робіт – до 24 грудня 2020 року. Повідомлення про намір укласти додатковий договір між Департаментом житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради та ПрАТ «Львіське спеціалізоване будівельно-монтажне управління № 1» опубліковане у «Прозорро» в 15:59 14 серпня 2020 року.

comments powered by HyperComments