Директором ліцею №45 у Львові може стати "передовик" Генконсульства РФ

Понеділок, 10 серпня 2020, 13:32
25 серпня управління освіти Львова має провести конкурсний відбір на посаду директора ліцею №45. Наразі зареєстровано трьох кандидаток: Ванду Бонецьку, Аліну Врублевську та Оксану Карпій.
Директором ліцею №45 у Львові може стати "передовик" Генконсульства РФ

Раніше ліцей №45 був із російською мовою навчання та не раз опинявся в центрі скандалу навколо проросійських заходів організованих у закладі. 

Один зі скандалів розгорівся навколо висловів доньки дикреторки цього ліцею, яка в соцмережі називала Львів "розплідником рагулізму та нациків". 

Відомий громадський активіст Святослав Літинський заявив, що зараз на вакантну посаду претендує заступниця попереднього директора, яка у 2011 році навіть отримувала похвальні грамоти від Генконсульства РФ.

Скоріш за все, Святослав має на увазі Ванду Бонецьку, яка за даними на сайті ліцею №45, є заступницею директора освітньої установи з виховної роботи.

"Від ГО я вже скерував звернення в ЛМР щодо недопущення осіб із подібною репутацією на посади, які будуть виховувати майбутнє покоління українців. Сподіваюся, чиновникам ЛМР, під час відбору, проукраїнська (державницька) позиція допоможе уберегтися від неправильного вибору!", - заявив Літинський.

У березні 2020 року директорка ліцею №45 отримала догану за опубліковані на сайті закладу документи про прийом дітей на навчання з російською мовою викладання,- повідомляє 032.ua.

Крім цього, минулого року у ліцеї проводили круглі столи на тему українсько-російської співдружності.

comments powered by HyperComments