Громадський транспорт Львова і далі курсує в режимі спец перевезень

Вівторок, 7 липня 2020, 14:55
Вчорашні пом’якшення карантинних обмежень, які прийняті обласною комісією із ТЕБ та НС не торкнулися сфери громадського транспорту
Громадський транспорт Львова і далі курсує в режимі спец перевезень

Громадський транспорт міста Львова і далі курсує в режимі спеціальних перевезень незважаючи на те, що відповідно до опублікованих МОЗ України критеріїв Львівщина має право на послаблення карантинних обмежень. Про це сьогодні в ефірі радіо «Львівська Хвиля» заявила заступниця міського голови Львова і керівниця міського штабу із прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусної інфекції Галина Слічна.

За словами Слічної, вчора обласна комісія дозволила роботу на Львівщині спортивних клубів та ресторанів. Щодо громадського транспорту, то іще немає внесених змін до постанови уряду. Отож, транспорт у місті Львові продовжує працювати в режимі спеціальних перевезень.

«Ми розуміємо, що більше людей починає їздити на роботу, всім потрібен громадський транспорт, але у Львові його нема так багато, щоб всі могли їздити тільки сидячи. Ми випустили на лінії всі автобуси, трамваї й тролейбуси. Якщо будуть переглянуті протоколи головного санітарного лікаря України в частині роботи транспорту і буде дозволено збільшити кількість пасажирів, то цю проблему можна буде вирішити. А зараз це зробити нереально», – заявила Галина Слічна.

Крім того, за словами Галини Слічної, залишається відкритим питання роботи дитячих садків у місті Львові. За словами віце-мерки, вчора на обласній комісії з питань ТЕБ і НС дали доручення впродовж тижня провести перевірку дошкільних навчальних закладів в частині їхньої готовності до прийняття дітей. Слічна стверджує, що дитячі садочки Львова уже місяць, як готові до відкриття.

«Цього тижня ми повторно їх перевіримо. Якщо епідситуація буде дозволяти, то, можливо, на наступному засіданні комісії буде обговорюватися питання щодо відкриття дитячих садочків», – каже Слічна.

Зауважимо, що зараз курсують автобуси практично на усіх міських автобусних маршрутах міста Львова за виключенням кількох маршрутів, які обслуговуються ЛК АТП № 1 (не працює, наприклад, автобусний маршрут № 5а до Винник). Окрім того, значна кількість справних тролейбусів простоює у депо через те, що ЛКП «Львівелектротранс» має значний дефіцит водіїв тролейбусів. Ситуація із громадським транспортом у Львові дещо покращилася після того, як почали працювати приміські автобусні маршрути, частина траси яких проходить по території міста Львова.

Не дивлячись на те, що Західна Україна, а зокрема і Львівщина є епіцентром епідемії COVID-19 в Україні, «Укрзалізниця» потрохи відновлює дальнє та приміське сполучення в Західній Україні. «Справжня Варта» недавно аналізувала, які маршрути приміських залізничних перевезень уже відновлено на Львівщині. Крім того ми аналізували, куди зі Львова можна доїхати потягами далекого сполучення.

Нагадаємо, що суть спецрежиму транспорту у Львові полягає в тому, що пасажир має мати при собі документ, який засвідчує необхідність у проїзді в громадському транспорті. Це може бути довідка з місця роботи, або із лікувального закладу (для хворих, які проходять систематичні процедури – гемодіаліз та ін.). В салоні громадського транспорту має бути стільки пасажирів, скільки є місць для сидіння. Усі пасажири повинні користуватися масками або респіраторами. В салонах транспортних засобів також має бути антисептик. На відміну від інших міст України (наприклад, Дніпра чи Кривого Рогу) спеціальних посвідок на право проїзду у Львові не видавали. Крім того, до червневого піку захворюваності ніхто документів у пасажирів не перевіряв.

Фото – Роман Балук, прес-служба ЛМР.

comments powered by HyperComments