На Львівщині послабили карантин – дозволили роботу готелів, закладів громадського харчування і спортзалів. Далі обіцяють відкрити дитсадки

Вівторок, 7 липня 2020, 08:45
Рішення про послаблення карантинних обмежень вчора прийняла обласна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
На Львівщині послабили карантин – дозволили роботу готелів, закладів громадського харчування і спортзалів. Далі обіцяють відкрити дитсадки

На Львівщині офіційно дозволили роботу готелів, закладів громадського харчування, закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів та фітнес-центрів. Вони зможуть працювати за умови дотримання протиепідемічних заходів і відповідних рекомендацій Головного Державного санітарного лікаря України. Також дозволено проведення релігійних заходів за участю не більше однієї особи на 5 квадратних метрів площі будівлі або території (якщо захід відбувається на відкритому повітрі), де проводиться захід. Організатор відповідальний за те, щоб його учасники дотримувалися фізичної дистанції не менше, а ніж 1,5 метри. Про це із посилання на рішення позачергового засідання Львівської обласної комісії з питань ТЕБ та НС повідомила прес-служба Львівської обласної державної адміністрації.

Як повідомляла вчора «Справжня Варта», 6 липня 2020 року МОЗ України переглянуло критерії, які визначені Постановою КМУ № 500 від 17 червня 2020 року. Львівщина, не дивлячись на те, що є лідером за кількістю виявлених інфікованих коронавірусом SARS-CoV-2, отримала право на послаблення карантинних обмежень.

«Коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить 10,92%, при нормі менш як 11%. Показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 становить – 28,03%, при нормі менш як 10%. Львівщина потроху виходить із пікового періоду масових захворювань, тому при дотриманні обережності та усіх рекомендацій можемо частково дозволити роботу деяких сфер бізнесу», – заявив голова Львівської ОДА Максим Козицький. Він, щоправда, не виключає і посилення карантинних обмежень за умови погіршення епідемічної ситуації в регіоні.

В обласній комісії ТЕБ і НС зазначили, що наступним послабленням карантину у Львівській області може бути відновлення роботи дитячих садків. Відповідно обласна комісія дала доручення місцевим штабам з ліквідації надзвичайної ситуації, до наступного засідання комісії перевірити готовність дошкільних навчальних закладів до роботи в умовах карантину.

Зазначимо, що у сусідній Тернопільській області дитячі садочки уже працюють, проте на минулому тижні в одному із них було виявлено спалах коронавірусної хвороби, отож заклад закрили на 14-денний карантин.

comments powered by HyperComments