Власники землі на час карантину звільнені від плати за землю – роз’яснення ДПС Львівщини

Четвер, 9 квітня 2020, 14:36
На період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» власники землі та землекористувачі звільнені від плати за землю за період з 1 березня по 30 квітня 2020 року.
Власники землі на час карантину звільнені від плати за землю – роз’яснення ДПС Львівщини

Про це повідомляє Головне управління ДПС у Львівській області з посиланням на Закон України від 17 березня 2020 року № 533-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України  щодо підтримки платників податків.

Зокрема, не нараховується та не сплачується земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності за земельні ділянки, що перебувають у власності або користуванні, у тому числі на умовах оренди, фізичних або юридичних осіб, та використовуються ними в господарській діяльності за період з 1 березня по 30 квітня поточного року.

При цьому платники плати за землю (крім фізичних осіб), які подали податкову декларацію, мають право подати уточнюючу податкову декларацію, в якій відобразити зміни податкового зобов’язання із сплати плати за землю за відповідні місяці.

Фізичним особам – платникам плати за землю перерахунок здійснюється органами ДПС.

comments powered by HyperComments