Міськрада поставила крапку у питанні будівництва готелю на вулиці Лижв’ярській

Четвер, 12 грудня 2019, 18:17
Львівські депутати на сесії міськради 12 грудня не підтримали петицію про скасування рішення про будівництво готелю на вулиці Лижв’ярській, 1.
Міськрада поставила крапку у питанні будівництва готелю на вулиці Лижв’ярській

Як повідомляє прес-служба міськради, за проголосували лише 11 депутатів.

Рішення про будівництво готелю на вул. Лижв’ярській, 1 було прийнято 22 листопада на виконавчому комітеті.

Так, одним із питань, які ставили члени виконавчого комітету була зміна максимальної висоти забудови: в змінах до рішення йшлось про 72 м, і цю цифру погодила містобудівна рада. Натомість, у попередніх містобудівних умовах та обмеженнях гранична висота становила 34 м. У зв’язку із неточностями, було прийняте рішення відправити проєкт на доопрацювання.

«Раніше це питання вже перебувало на розгляді у виконавчому комітеті, відповідно його відправили на доопрацювання. Був пропрацьований новий варіант, у який внесли певні корективи. Зокрема, корективи стосуються висоти, яка залишається такою ж, як і у попередніх містобудівних умовах та обмеженнях, — 34 м. А також пропонується 40% забудови цієї земельної ділянки», — повідомил в управлінні архітектури та урбаністики.

Відомо, що реконструкцію з розширенням існуючої будівлі багатофункціонального готелю на вул. Лижв’ярській, 1 мало проводити ТзОВ «Парк спейс». Розширення планувалось за рахунок прибудови та надбудови під багатофункціональний готельний комплекс з підземною автостоянкою. При цьому, одна частина готелю передбачалась класичним готелем, інша — апарт-готелем.

На проєктування готельного комплексу планували оголосити міжнародний архітектурний конкурс, після чого забудовник був зобов’язаний повідомити про наміри забудови ЮНЕСКО та Мінкульт.

Нагадаємо, що у ТзОВ «Парк спейс», яке проводитиме реконструкцію, були незадоволені рішенням щодо обмеження по висоті. «Це питання зрілості. Нам все-таки хочеться вірити, що на сьогоднішній день місто дозріло до такого рівня проектів. Але сьогодні, на жаль, не було політичної волі змінити обмеження по висоті і дати старт міжнародному конкурсу. В нинішньому проекті рішення знову мова йде про 34 метри, які в нас і так вже є. Ми ініціювали відкладення цього питання для того,  щоб провести додаткові консультації з оператором та інвестором щодо подальшої долі цього проекту», - розповіла представниця ТзОВ «Парк Спейс» Алла Шамова.

comments powered by HyperComments