Крематорію у Львові не буде: міськрада завалила проект

Четвер, 19 вересня 2019, 23:46
Нагадаємо, у Львові  петиція із вимогою збудувати крематорій швидко зібрала необхідні підписи.
Крематорію у Львові не буде: міськрада завалила проект

Петицію підтримали лише 30 депутатів, хоча раніше міська рада вже проводила консультації щодо будівництва крематорію та навіть публікувала графічну модель.

Таку ідею висунув у електронній петиції до влади Львова Андрій Ходань. Чоловік зазначив, що у зв'язку зі збільшенням населення міста, а відповідно — і кількості померлих, потрібно подбати про альтернативний шлях поховання, тобто кремацію.

"У зв'язку із збільшенням населення міста, а відповідно і кількості померлих, потрібно подбати про альтернативний шлях поховання - а саме кремація. Наявні в місті кладовища переповнені, площі які вони займають використовуються неефективвно. На кладовищах процвітає тіньовий бізнес продажу місць. Багато могил покинутих, або недоглянутих. Натомість будівництво пам'ятників та гробівців занадто дороге для пересічних львів'ян, витрати на них є неефективним використанням коштів, бізнес в цій галузі часто тіньовий. 

Кремація та облашування на кладовищах відведених міць для поховань кремованих останків, стандартизація надгробків та зменшення потреби у площах кладовищ та раціональне їх виккористання - здатні суттєво покращити ситуацію та полегшити для багатьох лвів'ян процес прощання з померлими та догляду за місцем поховання", - сказано у ініціативі.

comments powered by HyperComments