Сільський голова на Львівщині вимагав 5 тисяч доларів хабара (ФОТО)

П'ятниця, 2 серпня 2019, 16:53
Працівники управління захисту економіки у Львівській області, співробітники слідчого управління Головного управління Нацполіції Львівщини за процесуального керівництва військової прокуратури Львівського гарнізону Західного регіону України викрили корупційну схему, яка застосовувалася на земельному аукціоні.
Сільський голова на Львівщині вимагав 5 тисяч доларів хабара (ФОТО)

Певна «винагорода» визначала, хто стане його переможцем, повідомляє «Кулемет» з посиланням на відділ комунікації поліції Львівській області.

Правоохоронці встановили, що сільський голова вимагав від підприємця хабар в сумі 5 000 доларів США. За це йому гарантувалася перемога у земельному аукціоні та одержання в оренду земельної ділянки площею 5 гектарів.

Під час отримання першої частини хабара у сумі 2 000 доларів посадовця було викрито. Зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Вчинення цього злочину карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Львові на хабарі затримано представника фінансової компанії. 

comments powered by HyperComments