У Львові хочуть з`єднати весь центр міста тролейбусною лінією

Вівторок, 7 травня 2019, 23:41
Про це заявив Ігор Зінкевич.
У Львові хочуть з`єднати весь центр міста тролейбусною лінією

"ЛКП "Львівелектротранс" і концерн "Електрон" нещодавно уклали договір, по якому в нашому місті має з'явитися 50 нових тролейбусів. Наразі у депо є 71 тролейбус, частина яких після капітального ремонту зможе іще не один рік їздити нашим містом. Отож, кількість "рогатих" в нашому місті має зрости принаймні до 105 - 110 машин.
Хоча тролейбусні маршрути у Львові охоплюють густонаселені околиці міста, в центрі міста є тільки тролейбусна лінія маршруту № 13. Від кінцевої "Університет" до найближчої трамвайної зупинки "Головна пошта" - майже півкілометра. Аналогічно незручна для пересадок і кінцева на вул. Шота Руставелі.
Щоб покращити тролейбусне сполучення, на мою думку, варто прокласти тролейбусну лінію через весь центр, а кінцеві тролейбусів облаштувати на площі Міцкевича і площі Різні. 
В цьому звернені, яке я адресую заступнику директора департаменту жилового господарства та інфраструктури ЛМР Андрію Білому, я пропоную варіанти розвитку тролейбусної мережі Львова. Думаю, що такі зміни зроблять користування тролейбусами більш зручними для львів'ян і доможуть зменшити кількість дизельних і бензинових автобусів, які заїздять в центральну частину міста і, відповідно, погіршують екологічну ситуацію в центральній частині міста.
Крім того, пропоную розпочати закупівлю для Львова тролейбусів із автономним ходом, які частину маршруту можуть їздити без контактної мережі і таким чином створити нові тролейбусні маршрути навіть у віддалені частини міста".

 

comments powered by HyperComments