Генштаб роздав квартири, збудовані для львівських військових, «паркетним» командирам?

Четвер, 2 травня 2019, 15:08
Генштаб не прийняв до уваги думку Львівського гарнізону.
Генштаб роздав квартири, збудовані для львівських військових, «паркетним» командирам?

Проблема виявилася через ситуацію з 43 квартирами у котеджному містечку у Брюховичах. Тамтешні котеджі були перебудовані під квартирні будинки для військових, які мали бути розподілені для 43 військових Львівського гарнізону. 1 квітня військові провели засідання житлової комісії, в яку входили представники усіх військових частин Львівського гарнізону. Ця комісія розподілила 43 квартири між усіма військовими частинами та Національною академією сухопутних військ і відправила свою пропозицію до Міноборони. При цьому Академії сухопутних військ передбачили 11 квартир, а решту розподілили між військовими частинами. Ще три квартири вирішили віддати на постійній основі черговикам-бійцям АТО, які визнані інвалідами через отримані на війні травми.

Попри це, начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко видав розпорядження про передачу 32 квартир Академії Сухопутних військ, а решту вирішив передати лише двом військовим частинам -  дев'ять для в/ч А1587 (Малехів), та дві – для в/ч А1124 (Львів).

Проте, на вимогу квартирно-експлуатаційного відділу Львова Генштаб переглянув свою пропозицію та змінив розподіл квартир. Зокрема, 20 квартир мають отримати військові 80-ї бригади (А0284, Львів), 6 квартир - 1-а радіотехнічна бригада (А4324, Липники), 2 квартири – 25-ий навчальний центр (А1666, Львів), та 8 квартир – Нацакадемія сухопутних військ (Львів). При цьому майже усі квартири пропонують передати під керівні посади: начальникам штабів, командирам бригад, рот, та їхнім заступникам.

Більше того, у переліку претендентів на отримання квартир у Брюховичах є службовці військової частини А2614, що дислокується в Умані Черкаської області. Зокрема, чотири квартири у Брюховичах за планами Генштабу мають отримати командир військової частини А2614, начальник штабу, заступник командира з морально-психологічного забезпечення та заступник командира цієї військової частини. У пропозиціях Генштабу не вказується, на підставі чого квартири розподілили саме таким чином.

comments powered by HyperComments