У Львові розробляють проект сміттєпереробного заводу

Четвер, 12 квітня 2018, 14:19
ЛКП "Зелене місто" за результатами тендеру замовило ТОВ "Інститут проектування "Комфортбуд" проект сміттєпереробного заводу за 4,43 млн грн.
У Львові розробляють проект сміттєпереробного заводу

Про це повідомляють "Наші.Гроші". 

До серпня розроблять техніко-економічне обґрунтування і проект будівництва механіко-біологічного комплексу з перевантаження і переробки твердих побутових відходів, а також проведуть державну експертизу проекту.

Завод збудують по вул. Пластова, 13 на ділянці площею 6,70 га, виділеній міськрадою в січні. Він матиме потужність 240 тис. т відходів на рік і працюватиме в дві зміни 320 днів на рік. Там будуть дві сортувальні лінії, група аеробних тунелів (або закрита група приміщень для компостувальних буртів), майданчик для біофільтрів, зона виготовлення твердого відновлювального палива, зона складування/дозрівання компосту, паркінг, прохідний пункт, вагову станцію, зона складування/перевантаження перероблених відходів, адміністративно-побутовий корпус на 30-40 працівників, трансформаторна підстанція, гараж/майстерня та насосну станцію пожежогасіння.

Раніше у березні місцеві ЗМІ писали, що французька компанія Egis коштом гранту від Франції розробила попередній проект сміттєпереробного заводу, який зможе переробляти 65% відходів Львова приблизно по 1 тис. грн. за тонну. ЄБРР уже оголосив тендер на його будівництво та рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища за 35 млн євро.

Нагадаємо, два роки тому, в травні 2016 року сталася велика пожежа на Грибовицькому сміттєзвалищі. Тоді під завалами сміття загинули троє рятувальників, а тіло працівника полігону так і не знайшли. Львів разом із чотирма районами області втратили постійне місце для вивезення сміття.

comments powered by HyperComments