Львівське «Мі100» опинилося під загрозою закриття /ВІДЕО

Понеділок, 2 квітня 2018, 17:59
В рамках масштабної кампанії, яка стартувала по Україні щодо перевірок об’єктів із масовим перебуванням людей на предмет виконання вимог пожежної безпеки, фахівці Головного управління ДСНС України у Львівській області відвідали із позаплановою перевіркою розважальний центр «Мі100».
Львівське «Мі100» опинилося під загрозою закриття /ВІДЕО

Про це інформує ГУ ДСНС у Львівській області.

Нагадаємо, 27 листопада 2016 року о 1:51 у цьому розважальному центрі виникла пожежа, внаслідок якої загинула 1 людина, ще 22 постраждалих потрапили до медичних закладів із опіками та отруєннями продуктами горіння. Під час пожежі вогнеборці евакуювали 250 відвідувачів. Ще 8 людей рятувальникам довелося виносити на руках, адже самі вони вже не могли вийти із задимленого приміщення.

Фахівці ДСНС вирішили перевірити, чи усвідомило керівництво закладу страшні «уроки» того дня.

Під час перевірки рятувальники звернули увагу представників адміністрації закладу на те, що шляхи евакуації абсолютно не відповідають  вимогам безпеки. Так, сходові клітини виконані та покриті горючими матеріалами, а на шляху до порятунку відвідувачів чекатиме ще чимало сюрпризів у вигляді холодильних камер, різних побутових речей. Усі вони стануть перепоною, вартістю в ціну людського життя.

Персонал закладу не знає, як користуватися внутрішнім протипожежним водопроводом, та не вміє його застосовувати.

Попри той факт, що рік назад пожежа у нічному клубі розпочалася із займання підвісної горючої стелі, у розважальному центрі її досі використовують. На певних ділянках внаслідок нагрівання від світильників, така стеля вже зазнала деформації. Але керівництво цей факт жодним чином на насторожує.

Начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Львівській області Юрій Іванишин за результатами перевірки підвів підсумки: «Шляхи евакуації у даному розважальному центрі не відповідають нормам. Є значні порушення щодо прокладання електромережі. Обслуговуючий персонал не знає своїх дій у випадку виникнення пожежі. Якщо не дай Бог у цьому закладі знову виникла б пожежа, то її наслідки могли б стати летальними для відвідувачів».

За результатами перевірки керівника об’єкту притягнуто до адміністративної відповідальності. Фахівцями ДСНС скеровано пакет документів до суду для обрання заходу щодо призупинки експлуатації даного об’єкту.

comments powered by HyperComments