У Львові готуються до запуску технології 4G

П'ятниця, 23 лютого 2018, 12:43
Компанія "Київстар" уже у квітні 2018 року розпочне тестування технології 4G у великих містах країни.
У Львові готуються до запуску технології 4G

Як розповів президент компанії Петро Чернишов,  Львів поряд з деякими великими і курортними містами України стане місцем, де впровадять мобільний зв'язок формату 4G вже в кінці квітня. Це буде зв'язок на частоті 2600 мегагерц, конкурс на яку компанія виграла недавно.

Крім Львова, технологію будуть тестувати в Києві, Одесі, Харкові, Дніпрі, Львові, Ужгороді, Вінниці, Хмельницькому, Тернополі, Івано-Франківську, пунктах пропуску на кордоні з Євросоюзом, а також приморських курортах Затока в Одеській області та Генічеськ у Херсонській.

Трохи пізніше, після другого конкурсу, буде впроваджений 4G-зв'язок на частоті 1800 мегагерц, яка територіально охоплює 80% всієї території і населених пунктів України. Зав'язок на частоті 2600 МГц покликаний "розвантажити" стандартну частоту 1800 МГц в місцях з найбільшим навантаженням на мережу - в великих містах, на пляжах, пунктах пропуску кордону і т.п.

Щоб отримати максимально можливу швидкість, необхідно мати смартфон, або інший пристрій з підтримкою функції 4G, а також адаптовану для цього SIM-карту.

Після впровадження 4G з'явиться технічна можливість подолання "цифрового розриву" і забезпечення швидкісним інтернетом всього населення України - 100% або наближеній до цього цифри. 

Щодо вартості послуг, у форматі 4G вона може бути вище за все на 10-15% порівняно з нинішніми тарифами. 

comments powered by HyperComments