Проблема зі сміттям: мер міста Сколе запропонував депутатам ловити порушників

Понеділок, 19 лютого 2018, 12:21
Мер міста Сколе, аби розв'язати складну ситуацію, що пов'язана з нагромадженням сміття, висунув депутатам міськради пропозицію чергувати біля сміттєвих баків та робити фото- та відеофіксацію осіб, які викидають відходи.
Проблема зі сміттям: мер міста Сколе запропонував депутатам ловити порушників

 До ідеї поставились серйозно – для народних обранців навіть склали графік чергування. А також зазначили, коло котрого смітника останні повинні перебувати.

Міський очільник В. Москаль відправив лист-звернення до депутатів ради міста; у ньому йшла мова про те, що місто Сколе потерпає від значних фінансових збитків через скидання відходів у місті жителями Сколівського району, йдеться у звістці місцевого видання «SKOLE-TODAY».

Сколівчани середньостатистично нагромаджують сміття в розмірі 426 м куб. на місяць, а от мешканці району привозять сміття в середньому 20.26 м куб. в місяць. Отже, скидання ТПВ жителями всього району накопичуються більше за норму, що завдає прямих збитків (в сумі приблизно 4000,00 грн в місяць) для бюджету і стає тягарем для мешканців міста Сколе, які платять зі своєї кишені.

Тому, аби розв'язати проблеми, мер міста Сколе закликав депутатів міської ради чергувати біля смітників та "ловити" порушників.

Посадовець каже, що в такому разі, міською радою пропонується організувати чергування депутатів, з метою виявлення  порушників благоустрою, оскільки влада зобов’язана зробити все для того, аби мешканці району були свідомі того, що безкоштовного вивозу сміття, яке накопичується в результаті скидування останніми, не буде!

Отож на несенні варти, в разі виявлення немісцевих правопорушників, які не мають угоди на вивіз ТПВ, необхідно з’ясувати особу, робити фото- та відеофіксацію та звертатись у Сколівське КВ ВКГ для необхідного реагування.

За депутатами закріпили смітники по визначених вулицях та запропонували нести варту по дві години з понеділка по суботу.

Ми повідомляли про цікавий проект, який Україні пропонує французька фірма. Компанія Suez, яка розташована у Франції, почала цікавитись проектними розробками з виробництва енергії із твердих побутових відходів в Україні. Працівники агентства та компанії дійшли згоди щодо розробки проектів та фінансової моделі для встановлення потужностей з генерації енергії зі сміттєвих відходів. Бо ж кожного року на полігони вивозять 10 млн тонн сміття. З нього можна виробляти 3,5 млн Гкал тепла та 1,2 млрд кВт/год електроенергії у рік.

Нагадаємо, у 2016 році розгорівся скандал через величезну кількість сміття у місті. У Львові актуалізувалась проблема відходів. Містяни нарікали на невивезені контейнери й антисанітарію. І, якщо центру міста вдавалося хоч якось зберігати чистим, то околиці залишалися засміченими. 

Тому пізніше Європейський Банк Реконструкції та Розвитку збільшив кредит для Львова ще на 5 мільйонів євро. Потім французька фірма запропонувала свій вихід -  презентувала проект сміттєпереробного заводу у Львові. Восени 2017 року мер міста Олег Синютка розподілив другий транш грошей зі сміттєвого меморандуму. 20 млн грн, передбачених на реалізацію Програми заходів для налагодження системи поводження з твердими побутовими відходами у Львові, розподілили між районами. А також трохи пізніше у Львові вирішили, де будуватимуть заводи під сміття.

comments powered by HyperComments