ТзОВ "Радехівський цукор" отримало звинувачення: відкрито кримінальне провадження

П'ятниця, 16 лютого 2018, 14:34
Стало відомо, що Радехівський цукровий завод обвинуватили у спільній праці з дев’ятьма фіктивними контрагентами.
ТзОВ "Радехівський цукор" отримало звинувачення: відкрито кримінальне провадження

Компанії ще нарахували 16,4 млн грн податку на прибуток. Наразі відкрито кримінальне провадження. А комерційному директорові сповістили про підозру за фактом вчинення злочину.

Таку інформацію надано ГО «Бізнес-Варта» на їхній сторінці у Фейсбуці. У представників об'єднання попрохав про допомогу виробник цукру. 

У заяві компанії вказано, що фіскали не врахували всіх обставин. До слова, так звані «фіктивні контрагенти» на час роботи з працівниками заводу, та й на час перевірки з боку податкових органів, були офіційно зареєстровані як чинні суб’єкти господарювання, відповідно чинне законодавство не передбачає для платника податку обов’язку чи можливості контролювати його діяльність. 

Жодного доказу від фіскалів щодо фіктивності "цукровиків" так і не отримав. Врешті компанії інкримінують ухилення від сплати податків та блокують можливістю продовжувати працювати.

У звістці йдеться, слідчі надсилають іншим контрагентам листи, в яких іде мова про «злочини», вчинені цукровиками як доведений факт. А також всі рахунки підприємства заблоковані.

Окрім того, «Радехівський цукор» звертає увагу, що легше було б сплатити кошти нарахованого фіктивного боргу, а не бути учасником судової тяганини, допитах слідчих та позбутися гарної репутації. Додамо, що завод є одним з найбільших в Україні по отриманні цукру.

Ще "Варта" писала про те, що Мостиський районний суд Львівської області наклав штраф на Ольгу Мартин, директорку ТзОВ «Цегельний завод «Промінь». Очільниця протягом травня та цілого літа 2017 року не нараховувала заробітну плату 48 працівниками заводу. Жінка обумовила з прокурором ситуацію та признала власну вину. За що отримала штраф - найменшу кару - 8, 5 тисяч грн з позбавленням права займати посади, які дотичні з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов’язків терміном на 1 рік.

До слова, санкція статті стягнення від 8,5 тисяч грн до 17 тис. грн, виправні роботи до 2 років, або перебування за ґратами терміном до 2 років.

 

comments powered by HyperComments