Пристрасті по реконструкції вулиці Бандери у Львові продовжуються

Середа, 29 листопада 2017, 12:41
Львівська асоціація велосипедистів вимагає велодоріжки та асфальтове покриття
Пристрасті по реконструкції вулиці Бандери у Львові продовжуються

Громадське об’єднання «Львівська асоціація велосипедистів» виступило з заявою щодо відмови місцевих жителів від велодоріжок по вул. Бандери. Таке рішення було прийняте на Громадських слуханнях 24 листопада.

В заяві було зазначено, що в запропонованому варіанті, який Асоціація вважає найбільш компромісним, передбачалося дві смуги для руху транспорту та по дві велодоріжки шириною 1,85 м обабіч автошляху. Паркомісця для велосипедів планувались поміж деревами, і, як повідомляє Асоціація, зберігалось досить достатньо місця на тротуарах для пішоходів.

Візуалізація запропонованого варіанту реконструквії вулці Бандери

Велоасоціація Львова образилася на мешканців вулиці Бандери за те, що вони раніше не цікавилися проектом реконструкції, але, дізнавшись про заплановану заміну автентичної бруківки сучасним асфальтовим покриттям, прийшли на громадські слухання, щоб завадити такому рішенню.

Асоціація також звинувачує депутата ЛМР від УГП Тараса Чолія в тому, що підтримавши жителів вулиці Степана Бандери, він порушив підписану власноруч у 2015 році декларацію «Я за вело».

ГО «ЛАВ» вимагає публічних пояснень від депутата Чолія та наполягає на виділенні велосмуг по вулиці Бандери з обов’язковим гладким покриттям.

Нагадуємо, що під час громадських слухань, коли місцеві жителі відмовились від обладнання велодоріжок та заміни бруківки на асфальтове покриття, радник мера Олег Шмід заявив, що не збирається виконувати проект, за який проголосували мешканці вулиці.

Згодом на сайті єдиних електронних петицій з’явилось звернення Матвія Шкотняра, де він вимагав гарантованої заміни бруківки асфальтом.

comments powered by HyperComments