Протоієрей УПЦ МП Бахов вибухнув гнівною заявою щодо інтерв'ю Володимира Гірняка про зміну церковного підданства

Неділя, 19 листопада 2017, 18:24
Бахов вважає, що заклики до зміни церковного підданства – втручання у внутрішні справи парафії та навіть назвав їх дискримінаційними.
Протоієрей УПЦ МП Бахов вибухнув гнівною заявою щодо інтерв'ю Володимира Гірняка про зміну церковного підданства

В УПЦ МП образилися на виступи заступника голови Львівської облради про зміну церковного підданства та вважають, що такі розмови розпалюють релігійну ворожнечу. Про це заявив голова юридичного відділу Української православної церкви Московського патріархату протоієрей Олександр Бахов.

Крім того Олександр Бахов розповів, що змінення підлеглості релігійних громад порушить релігійний мир у регіоні. Що конкретно мав на увазі протоєрей УПЦ Московського патріархату під словами про порушення миру, та як це може виглядати, наразі невідомо.

Олександр Бахов одночасно, що заклики переходити до УПЦ Київського патріархату одночасно є порушенням свободи віросповідання та популізмом. Він назвав заклик Гірняка спробою заробити політичні дивіденди, вочевидь, вважаючи, що такі заклики можуть сподобатись виборцям. 

Священик навіть бажає, щоб заявам заступника голови облради дали оцінку правоохоронні органи. Він виказав образу за однобоке ставлення до УПЦ Московського патріархату, і до того ж заявив, що УПЦ КП – не канонічна, а навіть незаконна, назвав її « так званою Церквою Київського Патріархату», та погрожував, що парафіяни УПЦ КП "залишаться нехрещеними, невінчаними та непохованими", бо Московський Патріархат не визнає право України на власну автокефальну церкву.

Такий гнів святого отця викликав намір Володимира Гірняка видати посібник з переліком документів, які знадобляться громаді, що бажає змінити церковне підданство, який він нещодавно озвучив у інтерв'ю.

Нагадаємо, що 15 липня під час чину похорону бійця Володимира Турчина з міста Жовква, який загинув у зоні АТО, захищаючи Україну від російської агресії брама храму святих апостолів Петра і Павла УПЦ МП залишилась зачиненою, що викликало обурення у містян і учасників похоронної процесії.

comments powered by HyperComments