Галицький районний суд «мінували» телефонним дзвінком із Росії

Субота, 18 листопада 2017, 09:53
Вчора шукали вибухівку у Галицькому районному суді.
Галицький районний суд «мінували» телефонним дзвінком із Росії

Впродовж дня поступала інформація щодо замінування об’єктів у трьох містах – Києві, Херсоні та Львові.

Заступник голови Національної поліції України В’ячеслав Аброськін на своїй сторінці у Facеbook написав, що йому відомо, хто це зробив. Аброськін зауважив, що 17 листопада до різних підрозділів поліції надійшло 13 повідомлень про замінування установ, 11 із них - у Києві, та по одному у Львові та Херсоні.

Деякі дзвінки поліцейським вдалося ідентифікувати. Зловмисники дзвонили з російського Lanc Telecom (Express Teleservice), яке належить МТС Росія.

Прямою мовою:

В'ячеслав Аброськін: Це вже не просто забавки, це цілеспрямована робота російських спецслужб із дестабілізації ситуації в нашій країні. Ворог, крім бойових дій, має мету - на нашій мирній території посіяти паніку та хаос. Просимо із розуміння ставитися до заходів безпеки та не піддаватися на провокації».

15 листопада невідомі "мінери" повідомляли про замінування Львівського залізничного вокзалу. Тоді довелось евакуювати з будівлі вокзалу майже 400 громадян. На щастя, вибухівки не виявилось, як і в липні, коли телефонні терористи також "мінували" вокзал.

comments powered by HyperComments