Львівська галерея мистецтв в чергове намагається звільнити досвідченого музейника

Середа, 15 листопада 2017, 18:52
Марія Сойко не згодна з переведенням на іншу посаду. Вона заявила, що підписала документи про згоду зі скороченням під тиском адміністрації.
Львівська галерея мистецтв в чергове намагається звільнити досвідченого музейника

Львівську національну галерею мистецтв знову лихоманить.  Чергові кадрові баталії розгорнулись кругом старшого наукового співробітника відділу європейського мистецтва 14-18 сторіч Марії Сойко.

Сьогодні її збирались звільнити з посади, але наявність в залі журналістів з камерами налякала присутніх і засідання перенесли. На засідання ради профкому, де мала вирішуватися доля Марії Стойко, не змогли з об’єктивних причин прибути музейники з Олеського замку.

Інші члени профсоюзу, помітивши увагу преси до події, що відбувається, помітно нервували. Деякі навіть вимагали від представників ЗМІ покинути зал засідань. Трохи порадившись, профсоюзні лідери вирішили перенести засідання на завтра, сподіваючись, мабуть, що до завтра медійники втратять інтерес до події.
Згідно з наказом міністра культури у Львівській національній галереї мистецтв проведено реструктуризацію, в наслідок чого деякі відділи було ліквідовано, а деякі — переформатовано. Багато досвідчених працівників попали під скорочення.

Але сама Марія вважає, що справа зовсім не в скороченні, тому що на наступний рік штатним розкладом передбачено три штатних одиниці старших наукових співробітників, тоді як зараз працює лише два співробітники.
Марія Сойко зауважила, що в останній рік ведеться цілеспрямоване знищення кадрової системи, яка складається з досвідчених музейників, але здаватись вона не збирається.
Тим часом новим завідувачем Золочівського замку призначена людина із сільськогосподарською освітою.

comments powered by HyperComments