Сливи не винні: кумедну постанову львівського судді про стягнення штрафу зі слив було скасовано

Вівторок, 14 листопада 2017, 10:10
Сливи були засуджені до досить відчутного штрафу, але згодом рішення признали помилковим і скасували.
Сливи не винні: кумедну постанову львівського судді про стягнення штрафу зі слив було скасовано

Цікавий курйоз розсмішив учора користувачів соціальної мережі Facebook. Адвокат Владислав Дулапчий виклав на власній сторінці фото постанови львівського судді. «Та що ви взагалі розумієте в законах», – іронічно прокоментував Владислав. Рішенням львівського судді Стрельбіцького на 60 кілограмів слив було накладено штраф в 1700 гривень. Сливи також мали сплатити 275 гривень судового збору.
Постанова мала вступити в дію 2 грудня 2016 року, але була скасована як помилкова.

Справа полягала ось у чому: громадянин України намагався 4 листопада минулого року незаконно перевезти через польський кордон партію слив вартістю близько 1300 гривень. Сума перевищувала неоподатковану норму, тому такі дії чоловіка були розцінені як правопорушення (ст. 471 митного кодексу). Але суддя чомусь винним визнав не його, а фрукти, та обклав їх штрафом.
Згодом з’ясувалося, що рішення було визнано помилковим, про що було зареєстровано наступну постанову, але це не завадило добряче повеселитися користувачам соціальних мереж.

 

Як повідомлялося раніше, на Львівщині лікаря судитимуть за непрозорі закупівлі – головного лікаря однієї з районних лікарень підозрюють в великій розтраті та у зловживаннях службовим становищем.

comments powered by HyperComments