Фестиваль "Баба Род" відбудеться на Знесінні

Вівторок, 15 серпня 2017, 16:27
24-27 серпня відбудеться експозиція ленд-арт скульптур у парку «Знесіння» з базою на !FESTrepublic. Вхід вільний
Фестиваль "Баба Род" відбудеться на Знесінні

Як повідомляє прес-служба ЛМР, авторами скульптур є 10 митців з України та США.

Назва «Баба Род» походить від найменування однойменного плоского пагорбу, що розташований на території парку «Знесіння», який ще називають Бабиною Горою. Фестиваль розкаже про Світовидове поле, на якому виник первісний Львів, пісковики океану Тетіс та капища язичницьких богів. Одне з головних завдань фестивалю - привернути втрачену увагу до парку "Знесіння".

«Парк долучається до ініціативи фестивалю ленд-арту «Баба Род», оскільки це дасть можливість започаткувати хорошу традицію організації таких фестивалів на постійній основі. Це перспективно для розвитку парку та активного залучення відвідувачів. Фестиваль допоможе гостям та мешканцям Львова більше дізнатись про історію парку, про його автентичні та сакральні місця», - зазначила Мар’яна Задорожна, в.о. директора парку. 

Автори скульптур переважно українці з Харкова, Києва, Ужгорода, проте свої скульптури з дерева тут створюватиме також американець. 

Експозиція розпочнеться о 14:00 і буде тривати до пізньої ночі щоденно - з 24 до 27 серпня.  !FESTrepublic також відкриє територію для гостей на Сторознесенській з фудкортом та доброю музикою. Програму для окремої дитячої зони забезпечать Дитяча планета та історичний клуб Чорна Галич. Забави для дітлахів будуть щодня до 23:00 год.

У 10-му корпусі !FESTrepublic 26-го серпня відбудеться ембіент-концерт з хором та техно-рейв.

Ляна Мицько, співорганізаторка події, зазначила: «Вважаємо, що парк «Знесіння» невиправдано залишається поза інформаційним контекстом у нашому місті - тому такими подіями відкриваємо його знову для всіх, хто буде цими днями у Львові. Базою для прогулянки по ленд-арт об’єктах парку є територія !FESTrepublic - тут ми видамо мапи з основними локаціями та скульптурами, які варто оглянути на «Знесінні». Також на території зможете поспілкуватися з митцями, працівниками парку «Знесіння», геологами та істориками».

Уже традиційно на фестивалі діятимуть принципи Zero Waste, на території можна буде придбати склянки для напоїв.

Вхід на фестиваль вільний, безкоштовний автобус щогодини курсуватиме на "Знесіння" від музею «Арсенал».

Нагадаємо, На Львівщині на схилах Олеського замку відбувся міжнародний фестиваль меду

comments powered by HyperComments