Люди Садового нарешті визнали, що сміттєвої блокади не було

Олег Довганик  |  П'ятниця, 14 липня 2017, 13:23
Львівська облрада скерувала кошти на розвиток громад, які підтримали Львів
Люди Садового нарешті визнали, що сміттєвої блокади не було

Кошти субвенції на 2017 рік, наданої Львівською міською радою для налагодження системи поводження з ТПВ, у сумі 150 млн грн спрямують не тільки на транспортування і захоронення ТПВ, а й на виконання умов Меморандуму для соціально-економічного розвитку територій.

На цьому наголосив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин під час брифінгу для журналістів.

«Сьогодні були враховані всі консолідовані позиції щодо проекту рішення по «Програмі заходів для налагодження системи поводження з твердими побутовими відходами у м. Львові на 2017-2019 роки». У результаті – частину коштів із 150 млн грн спрямуємо на задоволення соціально-економічних потреб окремих громад, які підтримали Львів у складній ситуації своїм плечем, а не ліктем», - поінформував він.

«Якщо цього фінансового ресурсу не вистачить, то, однозначно, Львівська міська рада повинна буде додати коштів містам», - додав очільник обласного парламенту.

Крім того, за словами Олександра Ганущина, на рівні політичних голів фракцій Львівської облради та Львівської міської ради учора досягнули компромісу щодо ЛКП «ТФ» Львівспецкомунтранс».

«Ми вважаємо, що міська рада має повернутися до цього питання, вирішивши в який спосіб і яке саме комунальне підприємство вона передає обласній раді для подальшого делегування повноважень облдержадміністрації», - розповів посадовець.

 Голова обласної ради підкреслив, що його також тішить те, що цього разу всі фракції підтримали проект рішення.

«Всі фракції обласної ради включно з фракцією «Самопоміч» одноголосно підтримали текст Програми про те, що проблему поводження з твердими побутовими відходами, що утворювалися  у Львові, упродовж одинадцяти місяців після трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі Львівською міською радою не було вирішено. Відтак, Львівська облдержадміністрація та Львівська обласна рада ініціювали підписання Меморандуму з органами місцевого самоврядування на території яких розташовані полігони/звалища для захоронення, поводження з ТПВ, що утворюються у Львові. Я так розумію, що більше не стоїть питання про терор, блокаду та інші нісенітниці», - акцентував Олександр Ганущин.

Варто зауважити, що під час сесії обласної ради депутати додали 6 млн грн на виконання умов Меморандуму. Отож, станом на сьогодні територіям, які приймають сміття зі Львова, обласна рада виділила 21 млн грн, а Львівська міська рада – 11 млн грн.

Нагадаємо, Львівська обласна рада ухвалила Програму заходів для налагодження системи поводження з ТПВ у м. Львові.

comments powered by HyperComments