Гройсман хоче утримати Ryanair у Львові

Середа, 12 липня 2017, 16:27
Прем’єр наголосив на важливості лоукостів
Гройсман хоче утримати Ryanair у Львові

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман душе шкодує, що компанія Ryanair припинає співпрацю з аеропортом "Бориспіль" та Львівським аеропортом

  Про він сказав сьогодні на засіданні уряду, передає Depo.ua.

"Хотів би торкнутись питання авіаперевізника Ryanair. Як ви знаєте, були перемовини між аеропортом "Бориспіль" і Ryanair, які поки що ні до чого не призвели, на жаль. Я вчора проводив нараду, на яку запросив Мінінфраструктури, аеропорт "Бориспіль", перопорт "Жуляни", антимонопольний комітет – тобто, всіх, хто має відношення до авіації. У мене висновок є тільки один: нам потрібна стратегія розвитку аеропортів України і розвитку авіації. Тому що, за великим рахунком, кожен аеропорт сьогодні займається самотужки визначенням свого місця під сонцем", – заявив Гройсман.

"Ми домовились про те, що на вересень місяць буде розроблена стратегія розвитку українських аеропортів. Щоб ви розуміли: вона торкнеться кожного аеропорту, починаючи з "Борисполя", завершуючи регіональними аеропортами", – повідомив прем'єр-міністр.

"Нам треба лоукости заводити як в центральні аеропорти, так і в регіональні аеропорти. Щоб ми змогли розвивати пасажиропотік. Уявіть: тільки аеропорт "Бориспіль" в цьому році вже перевезе 10,5 млн пасажирів. Йде зростання пасажирів як українських, так і транзитних. Це означає, що ми маємо величезний потенціал розвитку нашої авіації. Але ми маємо виходити з трьох речей: українці мають літати дешево, безпечно і з прийнятним сервісом", – поділився своїми думками Гройсман.

"І душе шкода, що Ryanair припинає співпрацю, в тому числі, з Львівським аеропортом, з яким повністю було все заключено на умовах Ryanair. Тому думаю, що тут дуже було б доцільно, щоб вийти в процесі переговорів з пропозицією, щоб вони залишились працювати у Львові. Це дуже важливо", - підвів риску прем'єр-міністр під даним питанням.

comments powered by HyperComments