У Львові лишилось 8% невивезеного сміття

Максим Бурич  |  Четвер, 6 липня 2017, 14:37
Станом на 8 ранку зі Львова майже вивезли перенакопичені сміттєві майданчики
У Львові лишилось 8% невивезеного сміття

Про це під час брифінгу заявив заступник директора департаменту житлово-комунального господарства ЛОДА Тарас Зозуля. За його словами, Львів майже весь очищений від перенакопиченого сміття, а робота з вивезення майже повністю перейшла у стабільний режим.

«Станом на сьогоднішній день вивезено та скоординовано ЛОДА 92% львівського сміття, яке лежало поряд з контейнерними майданчиками. Відповідно, вже вивезено 402 майданчики. На сьогодні, вже 5 компаній увійшли в поточний режим роботи. Лишився один, найбільший, перевізник – компанія «АВЕ», якій ми допомагаємо увійти в нормальний режим роботи по вивезенню сміття. Компанії потрібно ще порядку200 майданчиків очистити від ТПВ. На завтрашній день ми будемо залучати ще 2 компанії, які допоможуть у вивезенні сміття зі Львова», - заявив Тарас Зозуля.

За для чітких розрахунків, перед вивезенням сміття з міста його зважуть. Станом на сьогодні, спеціальні ваги вже показали, що зі Львова вивезено 5 990,6 тонн твердих побутових відходів.

За словами Тараса Зозулі, кількість полігонів по області, які прийматимуть сміття поступово збільшується. Так, станом на вчора львівські ТПВ приймали 15 полігонів області, а вже сьогодні ця кількість збільшилась.
«Деякі полігони попросили додатковий час, аби розчистити територію та підготуватись до прийому сміття зі Львова», - зазначив Тарас Зозуля. Як вже зазначалось, найбільшою проблемою на сьогодні є на Сихівському районі Львова, через те, що більшість сміттєвих майданчиків обслуговує компанія «АВЕ».

На сьогодні інші перевізники допомагають вирішити це питання, тому вже найближчим часом сміттєві майданчики на Сихові будуть очищені, а вивезення сміття буде стабільним і своєчасним.

Нагадаємо, що департамент розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА просить мешканців Львова повідомляти про переповнені сміттєві майданчики. Зробити це можна за телефоном департаменту: ‎(032) 2761794 або надіслати на електронну скриньку: [email protected]

Також читайте: Мешканців Львова просять повідомляти про переповнені сміттєві майданчики
Сокаль допоможе Львову з вивезенням сміття
Для вивезення ТПВ зі Львова задіяні всі перевізники і полігони на території області, - Геннадій Зубко
 

comments powered by HyperComments