Мешканців Львова просять повідомляти про переповнені сміттєві майданчики

Олег Довганик  |  Середа, 5 липня 2017, 13:55
У Львівської облдержадміністрації уже є попередні домовленості з керівниками полігонів інших областей про те, що вони долучаться до допомоги місту Львову у його очищенні від ТПВ
Мешканців Львова просять повідомляти про переповнені сміттєві майданчики

Сьогодні, 5 липня, під час брифінгу директор департаменту  розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук повідомив, що за останню добу у місті Львові очистили 51 сміттєвий майданчик, на сьогодні залишається переповненими ще 205, проводиться активна робота з їх очищення.

Відтак, перелік цих майданчиків можна переглянути тут.

«Ми просимо мешканців Львова, щоб вони звертались у  департамент розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської облдержадміністрації за телефоном (032) 2761794, якщо їхнього майданчика немає у цьому переліку, аби ми могли оперативно зреагувати»,  - наголосив Назарій Романчук.

Також він повідомив, що у Львівської облдержадміністрації уже є попередні домовленості з керівниками полігонів інших областей про те, що вони долучаться до допомоги місту Львову у його очищенні від ТПВ. Окрім того, активно допомагають полігони Львівської області, це свідчить про те, що проблема з вивезенням відходів -  питання не політичне, а лише господарське.

Зазначимо, що  на Львівщині уперше почали зважувати ПТВ, що вивозять з міста Львова.

«На сьогодні працюють відповідні ваги і в найближчий час матимемо можливість бачити точну картину того, скільки відходів продукує місто Львів та скільки реально вивозитимуть за межі області, щоб здійснювати відповідний контроль, - зазначив Назарій Романчук. - Станом на 5 липня видно, що ті об’єми, які зазначаються Львівською міською радою не відповідають дійсності».

Нагадаємо, сьогодні на сайті Львівської ОДА оприлюднили повний перелік майданчиків, де ще накопичене сміття у Львові.

Про це на брифінгу повідомив директор департаменту ЖКГ Львівськоі ОДА Назарій Романчук.

Мешканців міста просять дзвонити і повідомляти про майданчики із конкретною адресою за телефоном 276 17 94.

За словами Романчука, місто повністю очистять від сміття до середини червня. З його слів, уже сьогодні 82% переповнених майданчиків у Львові очищено від сміття.

Романчук також наголосив, що сміття зі Львова приймають 15 полігонів із 20, які є у області.

Львівські депутати делегували повноваження із вивозу сміття Синютці.

Мер Львова вніс правки до проекту рішення.

Проект рішення передбачає проведення аудиту "Львівспецкомунтрансу" із 1 червня 2016 року.

Також передбачається повне зважування сміття, яке вивозиться із території міста Львова.

Керівник фракції БПП Петро Адамик запропонував депутатам перенести розгляд цього питання на невизначений термін, щоб члени робочої групи, які працювали над проектом рішення, зустрілись із представниками ОДА й напрацювали справді спільний проект рішення.

"Телефоном я отримав інформацію про те, що такий проект рішення не дозволить ОДА належно вивозити сміття зі Львова", - сказав Адамик.

Проте його пропозицію підтримали тільки 13 депутатів.

comments powered by HyperComments