Сокаль допоможе Львову з вивезенням сміття

Максим Бурич  |  Середа, 5 липня 2017, 14:01
Міський голова міста Сокаль та депутати погодились прийняти на свій полігон 300 тон сміття зі Львова
Сокаль допоможе Львову з вивезенням сміття

Сокаль прийматиме сміття зі Львова. Про це у коментарі "Справжній варті - Львів" розповів міський голова Сокаля Вадим Кондратюк.

За його словами, сьогоднішнім рішенням сесії міської ради депутати одноголосно погодились допомогти Львову з вирішенням сміттєвої проблеми.

Таке рішення було прийнято навіть з розрахунком того, що полігон міста Сокаль вже найближчим часом може бути переповнений та закритий. «Історія з ТПВ зі Львова на Сокальщині досить тривала, оскільки раніше мала місце ситуація з незаконним вивезенням, через що депутатський корпус та люди були налаштовані негативно.

Проте зараз, коли склалась така ситуація у Львові, тим паче з настанням високої температури, ми отримали лист від Обласної державної адміністрації та з районної державної адміністрації та розглянули це звернення. Вже не одноразово проводились зустрічі з громадою міста та депутатами міської ради з представниками Обласної державної адміністрації по питанню прийому ТПВ.

А вже сьогодні, депутати на засіданні сесії міської ради одноголосно проголосували за те, щоб допомогти місту Львову і одноразово прийняти 300 тонн сміття на сокальське сміттєзвалище», - повідомив Вадим Кондратюк.

Рішення «Про надання згоди на одноразовий прийом ТПВ з міста Львова» передбачає, що, Сокальська міська рада вирішила надати згоду на одноразовий прийом ТПВ зі Львова в загальній кількості 300 тонн на сміттєзвалище. Згідно умов даного рішення це прийом ТПВ до 5 серпня 2017 року, не більше 3-х транспортних засобів на день і прийом сміття буде відбуватись лише відповідно графіку роботи сокальського сміттєзвалища.

Це означає, що привозити сміття ввечері ніхто не буде. Згідно умов, які будуть підписані між містом Сокаль та Львівською обласною державною адміністрацією передбачається міжбюджетний трансферт у розмірі 500 гривень за 1 тонну сміття. Таким чином місто Сокаль за свою допомогу отримає 150 тисяч гривень.

Нагадаємо, для вивезення ТПВ зі Львова задіяні всі перевізники і полігони на території області, - Геннадій Зубко

comments powered by HyperComments