Як Садовий маніпулює ринком вивезення сміття зі Львова

Четвер, 22 червня 2017, 12:53
Єдиного перевізника, який справно вивозив сміття впродовж всього часу, який має достатньо ресурсів, з чеським капіталом AVE - викидають з ринку.
Як Садовий маніпулює ринком вивезення сміття зі Львова

Про це повідомила журналістка-розслідувач Ольга Євстігнєєва на своїй сторінці у Фейсбуці.

За інформацією журналістки, єдиного перевізника, який справно вивозив сміття впродовж всього часу, який має достатньо ресурсів, з чеським капіталом AVE - викидають з ринку. 

“Це відбувається просто: ті кілька міст, що погодились приймати сміття по меморандуму між ЛОДА і ЛМР, міська рада розподілила між всіма, а АВЕ, за словами їхнього представника - не дали жодного полігону. Схожа ситуація і з Спецавтотрансом - у Франківському районі з ними вже планують розривати договори і укладати з Грінерою”, - йдеться у пості.

Відтак, найкраща ситуація з полігонами  - у комунального перевізника Львівспецкомунтранс (саме ця фірма отримує гроші з бюджету і розраховується з перевізниками) та близької до Садового фірми - Грінери, які він лобіює особисто сам.

“Вчора Садовий поїхав у Миколаїв, щоб домовитись за вивіз сміття(що йому не властиво, бо він не їздить до громад. вимагає, що це замість нього робив Гройсман, Порошенко і тд). Це та громада, де 2 дні тому забракло 2 голосів САМОПОМОЧІ на вивіз сміття( що ставить під сумнів блокаду взагалі, бо якщо Садовий не може вплинути на висуванців від своєї партії, то яким макаром Гройсмана чи Порошенка всі мають слухати на місцях по дзвінку). Але сьогодні рішення таки протягнули на користь Садового. Миколаїв приймати львівське сміття, але як кажуть мені тамтешні депутати - лише від Грінери Садового, бо саме туди Михалусь (керівник Грінери) їздив як по свячену воду і обіцяв шалені інвестиції)”, - акцентує журналістка.

Усі вищенаведені аргументи підтверджують, що сміття АВЕ і САТ тепер вивозитиме Грінера. 

“Садовий знає, що до 2019 року не побудує завод, полігон будувати теж не збирається. Тому й скидає з себе відповідальність, маніпулює, примушує інших вирішувати свою проблему- перетягує на себе інфополе і тд. Ця блокада- це єдиний козир Садового у сміттєвій темі”, - резюмує Ольга Євстігнєєва.

Раніше директор компанії «AVE-Львів» Юрій Грибан зізнався, що з 1 червня компанія припинила надавати послуги.

Мери міст області про сміття у Львові: Чому Садовий нічого не робить, а ми маємо йому допомагати.

Більше новин Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments