У Садового зізналися, що деякі компанії перестали вивозити сміття зі Львова

Вівторок, 13 червня 2017, 11:34
Під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій про стан з ТПВ у районах міста та вивезення відходів прозвітували голови районних адміністрацій Львові та компанії-перевізники.
У Садового зізналися, що деякі компанії перестали вивозити сміття зі Львова

Очільники районів Львова наголосили на критичній кількості переповнених майданчиків та невивезених тонн ТПВ. Деякі керівники районів відкрили правду: вивозять сміття лише там, де найгірша ситуація:

“Станом на сьогодні переповнено 130 майданчиків, з них 50% перебувають у критичній ситуації. Працюємо точково, вивозимо там, де найгірша ситуація. Мешканці збурені та погрожують перекриттям”, - заявила голова Шевченківської районної адміністрації Надія Банах.

«З 258 майданчиків переповнені 72, 34 майданчики мають критичну ситуацію, з 24-х не вивозили сміття з 24 квітня», - додав голова Франківської районної адміністрації Тарас Гнида.

Втім у Залізничному районі зафіксували 12 переповнених майданчиків зі 193, в основному — це територія Привокзальної.

Щодо роботи компаній-перевізників у сфері вивезення ТПВ, відзвітувало керівництво усіх компаній.

Директор компанії «AVE-Львів» Юрій Грибан зізнався, що з 1 червня компанія припинила надавати послуги. 

“Є декілька причин. Перша – відсутність офіційних сміттєзвалищ, котрі могли б приймати відходи м. Львова. В нас у Львівській області таких нема, на жаль, за межі області також не можемо вивозити. Друга причина – обшуки. На підприємстві 8 червня відбувся четвертий обшук поліцією. Ще одною з причин є заборгованість ЛКП за вивезення відходів. Як пояснюють самі ЛКП, це сталося тому, що держава не повертає їм пільги та субсидії”, - розповів Юрій Грибан.

Решта перевізників заявила про вилучення документів щодо перевезення сміття за межі області: двічі -у компанії «Санком», двічі у компанії «Еко-світ».

«Сьогодні накопичено два майданчики. На перевантажувальній станції все чисто. Постійно ведемо пошуки нових полігонів, працюємо щодня. Перевірки постійно – стабільно щотижня приходять то поліція, то прокуратура. Останній раз вилучили акт про вилучення», - сказав заступник ЛКП «Львівспецкомунтранс» Сергій Шезденко.

Нагадаємо, у Львові триває кримінальне провадження, пов’язане з вивезенням ТПВ.

Більше новин Західної України читайте на "Справжній Варті".

comments powered by HyperComments