У Львові представили «ЗУНР: у війні та державотворенні» (ФОТО)

Юлія Субота  |  П'ятниця, 9 червня 2017, 18:34
Виставка стартувала до відзначення 100-річчя від початку Української революції 1917-21 рр.
У Львові представили «ЗУНР: у війні та державотворенні» (ФОТО)

Сьогодні, 9 червня, у Львівському музеї визвольної боротьби України  відбулось відкриття науково-популярної виставку «ЗУНР: у війні та державотворенні», де представлено  12 стендів, які розкривають військові та державотворчі аспекти історії Західноукраїнської Народної Республіки.

"Сто років тому в Україні революція переросла у війну за територіальну цілісність держави. Сьогодні українцям знову доводиться будувати свою державу в умовах війни. Виставка нагадує, що можна й варто використати досвід минулих поколінь, зокрема те, як на Галичині навіть у час війни впроваджували реформи", - сказав автор виставки, молодший науковий співробітник Науково-дослідного інституту українознавства Михайло Галущак.

У музеї виставка пробуде до кінця наступного тижня, після чого розпочне свою мандрівку Україною, зокрема, районними містами, адже головна мета події - донести до молодого покоління важливість знання історії свого краю, а надто у час війни. 

Планується, що учні та усі охочі матимуть змогу відвідати «ЗУНР: у війні та державотворенні» у приміщеннях районних бібліотек та виставкових залів.

comments powered by HyperComments