На Львівщині почали боротьбу з африканською чумою свиней

Роман Матвіюк  |  Четвер, 8 червня 2017, 10:01
В зв’язку з ускладненням епізоотичної ситуації щодо захворювання африканською чумою свиней на території України та з метою забезпечення стабільної епізоотичної ситуації в державі та області, недопущення розповсюдження збудника АЧС на території України, Буська районна рада, Буська РДА з погодженням фінансового управління розробили програму фінансування проведення заходів з профілактики та ліквідації африканської чуми свиней (АЧС) в Буському районі на 2017 рік.
На Львівщині почали боротьбу з африканською чумою свиней

Метою  програми є недопущення занесення  збудника  африканської чуми свиней, а в разі виникнення даного захворювання на території району своєчасно та організовано  провести заходи, спрямовані на ліквідацію  АЧС в неблагополучному пункті. Як йдеться у Програмі, головна мета – створення сприятливого середовища для формування й функціонування  державної служби ветеринарної медицини в районі. Адже матеріально-технічне забезпечення сучасними спецзасобами для проведення дезінфекції, дезінсекції та введення ветеринарних препаратів сприятиме безпечності ведення тваринництва, а у випадку виявлення захворювання, які можуть привести до значних економічних втрат в галузі тваринництва, сприятимуть швидкій локалізації  його, знищення збудника та зменшенню втрат.

Сьогодні на території Буського району проводяться профілактичні заходи щодо попередження занесення збудників африканської чуми свиней. 

В  районі нараховується – 34381 гол. свиней з них в громадському секторі – 26439 гол., в індивідуальному секторі –  7942 гол.

На базі установ державної служби ветеринарної медицини району створено  мобільну групу швидкого реагування на випадок виникнення або підозри захворювання на африканську чуму свиней.

Проводився тренінг семінар – навчання щодо дій при підозрі захворювання (загибелі) свиней на африканську чуму свиней. До участі у семінарі – навчанні долучено всіх фахівців ветеринарної медицини району,  запрошені зацікавлені служби, та власники свиногосподарств, що можуть бути задіяні в організації та проведенні заходів щодо локалізації та ліквідації осередків інфекції.

Одним з основних методів профілактики африканської чуми свиней є дотримання закритого режиму роботи та профілактичні щеплення поголів’я свиней в спеціалізованих господарствах різної форми власності проти класичної чуми. 

Витрати пов’язані з виконанням даної Програми, здійснюються в межах загальних асигнувань районного бюджету на відповідні цілі, а саме на виконання цієї програми передбачено 81 тис грн.

Більше новин Західної України читайте на "Справжній Варті".

comments powered by HyperComments