На Львівщині мешканці села обурені, що на сміттєзвалище возять більше машин львівського сміття, ніж дозволено

Роман Матвіюк  |  П'ятниця, 2 червня 2017, 13:07
Сьогодні о 15 годині у селі Чучмани Боложинівської сільської ради Буського району, що розташоване за один кілометр від Верблянського сміттєзвалища, куди щодня возять львівське сміття, зберуться мешканці на схід села. Вони зібрали підписи з вимогою зустрічі з міським головом Буська Ростиславом Сліпцем. Селяни стверджують, що на місцеве сміттєзвалище на день завозять більше, ніж дозволено машин із львівським сміттям.
На Львівщині мешканці села обурені, що на сміттєзвалище возять більше машин львівського сміття, ніж дозволено

«У травні ми на день приймали 28 тонн львівського сміття (хоча згідно підписаного Меморандуму маємо приймати 30 тонн). Зараз ми приймаємо 4-5 машини львівського сміття на день, тобто трохи менше ніж у травні. Сьогодні людям на сході села запропоную поставити блокпости, щоб контролювали, коли і скільки точно їздить машин, щоб не виникало конфліктів», - відзначив у коментарі виданню»Справжня Варта» міський голова Буська Ростислав Сліпець.

Нагадаємо, 21 квітня, Львівська облдержадміністрація, Львівська міська рада, Львівська облрада та органи місцевого самоврядування Львівщини підписали Меморандум щодо поводження з твердими побутовими відходами, що утворюються у м.Львові. Відтак згідно з документом, 19 міських рад Львівщини мають приймати на наступні два роки щодня 580 тонн сміття. Буськ має приймати обсяг у кількості 30 тонн/на добу.

8 травня 2017 року на території колишнього військового полігону  у Буському районі було виявлено купи львівського сміття. Громадські активісти району забили на сполох і дали 72 години Садовому, щоб забрав сміття, або в інакшому випадку, будуть ініціювання відкликання підписа міського голови Буськ під «сміттєвим» Меморандумом. Садовий дослухався активістів і протягом 72 годин забрав сміття з території району.

Більше новин із життя Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments