На смітті зі Львова організували незаконні схеми

Середа, 31 травня 2017, 17:24
Правоохоронці області викрили осіб, причетних до фіктивного підприємництва.
На смітті зі Львова організували незаконні схеми

Працівники правоохоронних органів Львівщини викрили осіб, які фігурують у незаконних схемах вивезення сміття з міста Львова. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу прокуратури Львівської області.

Особам інкримінують правопорушення за ч.3 ст.191 (заволодіння службовими особами шляхом зловживання своїм службовим становищем коштами міського бюджету, які призначені для компенсації додаткових витрат на перевезення твердих побутових відходів), і ч.1 ст.205 КК України (фіктивне підприємництво).

Як з’ясувалось, перевізникам, які вивозили ТПВ зі Львова, надавали послуги із захоронення відходів підприємства з м. Дніпра, що були створені наприкінці минулого року. При цьому, останні не мали ні техніки, ні полігонів ТПВ, ні необхідних транспортних засобів чи найманих працівників.

“Засновниками, керівниками та бухгалтерами цих підприємств є особи, які не знали про їх існування, а також особи, які за участь в їх реєстрації отримували грошові кошти”, - зазначили у прес-службі прокуратури.

Слідством встановлено, що після трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі по даний час перевізники ТПВ подавали документи від імені фіктивних підприємств про нібито прийняття та захоронення останніми відходів, на підставі чого отримували кошти з міського бюджету міста Львова. Самі послуги фіктивні підприємства не надавали, а перевізники незаконно скидали сміття у невідведених місцях по Україні.

30 травня уповноважені правоохоронці провели обшуки та викрили осіб, причетних до організації злочинної схеми.

У кримінальному провадженні призначено відповідні судові експертизи та вирішується питання щодо повідомлення винним особам про підозру.

Більше новин Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments