На Львівщині побудують кілька сміттєпереробних заводів (ВІДЕО)

Олег Довганик  |  Середа, 31 травня 2017, 17:13
У ЛОДА оголосили переможців конкурсу з вибору інвестора для будівництва сміттєпереробного комплексу.
На Львівщині побудують кілька сміттєпереробних заводів (ВІДЕО)

Сьогодні у Львівській ОДА оголосили переможців конкурсу з визначення інвестора для будівництва сміттєпереробного комплексу. 

За пропозицією заступника голови ОДА Ірини Гримак, члени комісії визнали переможцями конкурсу усіх трьох компаній, які попередньо увійшли у другий етап конкурсу. 

Як повідомила Ірина Гримак, інвесторів чекає ще довга робота із місцевими громадами, які повинні дати дозвіл на будівництво заводів на своїх територіях.

Крім того, комісія прийняла рішення із 15 червня до 15 липня провести громадські слухання у всіх громадах області, де є потенційні ділянки для будівництва заводу.

Крім того, перший заступник голови облради Андрій Білоус запропонував долучити до процесу Львівську міську раду і ділянку на території ТЕЦ-2, де місто хоче будувати завод.

Гримак наголосила, що ця ділянка належить громаді села сороки львівські, а не Львівській міській раді, тому цю ділянку також потрібно включити у перелік тих ділянок, де потрібно провести громадські слухання.

Білоус додав, що таким чином міська рада повинна визначитись, чи доцільно залучати кредитні кошти для будівництва заводу, адже є три інвестори, які готові будувати заводи за свої кошти на території області.

Гримак також додала, що Львівська ОДА розширила перелік земельних ділянок, які виснажені хімічними підприємствам області і потенційно придатні для будівництва заводу.

Крім того, Гримак відзначила, що держава та Львівська ОДА жорстко контролюватимуть дотримання усіх екологічних стандартів будівництва заводу. 

"Ми сподіваємось за місяць завершити усі громадські слухання, потім потрібно пройти архітектурну раду при ода і почати процес виділення земельної ділянки для інвестора. Кажу відверто, маю надію на те, що уже з осені ми почнемо будувати завод", - сказала Гримак. 

Вона також додала, що термін будівництва заводу складає від двох до трьох років.

Більше новин Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments