Правоохоронці шукають винних у трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі

Понеділок, 29 травня 2017, 12:01
Низку посадовців повідомлено про підозру у скоєнні правопорушення.
Правоохоронці шукають винних у трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі

Після трагічних подій на Грибовицькому полігоні ТПВ, було відкрите розслідування за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, порушення правил екологічної безпеки під час експлуатації споруд, які спричинили загибель людей та службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки, за ч.2 ст.272, ст.236, ч.2 ст.367 КК України.

За інформацією заступника керівника ГУ Нацполіції у Львівській області Миколи Самарчука, матеріали кримінального провадження налічують понад 300 томів.  Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу прокуратури Львівської області.

Як наголосив Микола Самарчук, причиною пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі, згідно з висновком експертів, стало самозаймання неущільнених твердих побутових відходів. Даних щодо умисного підпалу або щодо загорання через інші сторонні фактори експертиза не виявила.

При цьому, незадовільний технічний стан полігону, який не відповідав вимогам нормативних документів став технічною причиною настання вказаного нещасного випадку.

Відтак, трьом посадовцям ЛКП “Збиранка” повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 236 та ч.2 ст. 367 КК України, які згідно своїх посадових обов'язків відповідали за експлуатацію полігону твердих побутових відходів.

За правопорушення, передбачене ч.2 ст.367 КК України (невжиття  заходів щодо контролю за діяльністю ЛКП “Збиранка”), повідомили про підозру керівника Управління житлового господарства ЛМР.

Більше новин із життя Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments