Проект французького уряду може потонути в корупції (ФОТО)

Вікторія Христич  |  Вівторок, 23 травня 2017, 18:03
Французька компанія «Egis» разом з ЛМР, за рік після трагедії у Грибовичах, не можуть надати конкретних даних по стратегії поводження ТПВ для Львова.
Проект французького уряду може потонути в корупції (ФОТО)

Крістофер Раунд, керівник проекту «Міська стратегія поводження з твердими побутовими відходами для міста Львова: техніко-економічне обґрунтування інтегрованої системи поводження з ТПВ, включаючи збір відходів, переробку та утилізацію» на прес-конференції у Львіській міськой раді сьогодні не зміг назвати ані терміну здачі проекту, ані точного місця будівництва.

Французька компанія «Egis», яка вже більше 2 місяців працює над проектом, сьогодні змогла відзвітувати лише про початок роботи «щодо вивчення морфології сміття».

Наразі проектанти також не надали інформації про технології, за якими будуватимуть завод, зазначив присутній на прес-конференції «Egis» керівник департаменту житлово-комунального господарства Львівської обласної державної адміністрації Назарій Романчук.

За його словами, французи чомусь розглядають тільки три земельні ділянки, а не всі, які пропонувала область: ТЕЦ-2, кар’єр у Добрянах і територія в селі Новий Яр. Відповідно до технічних та природоохоронних параметрів, найкращою для розміщення нового об’єкту поводження з ТПВ є саме ділянка на території ТЕЦ-2.

Зі слів пана Раунда, цю ділянку також рекомендовано з огляду на доступність та наявність інфраструктури.

Проте в облдержадміністрації не дуже вірять в швидке рішення проблеми зі сміттям.

 «Те, що ми побачили на нараді в ЛОДА під час їх презентації, було ні про що. Міський голова говорив, що французи вже будуть будувати цього року, а насправді там ще непочатий край роботи. Те саме стосується рекультивації. Попри те, що за лічені дні ми відзначатимемо перші роковини з дня трагедії у Грибовичах, з такими підходами ми ще дуже довго будемо вирішувати проблему зі сміттям», - каже Назарій Романчук.

Керівник департаменту ЖКГ ЛОДА зазначив, що не вірить у те, що роботи з будівництва розпочнуться цього року. Адже навіть за скромними підрахунками на отримання всіх дозволів та погодження документації потрібно півроку.

«Те, що ми чуємо від них по рекультивації Грибовицького полігону, дуже схоже на те, що пропонує «Гірхімпром» (інститут гірничо-хімічної промисловості, який надає архітектурні, проектні, дослідницькі послуги - Ред.). Складається враження, що вони просто перекладуть на англійську чи французьку мову його проект, який ми відхиляємо, бо він недосконалий, і подадуть, що це їх розробка. Як би ми не стали заручниками того, що ті 650 тисяч євро, які їм виділили, підуть на вітер», - застережив чиновник.

Більше новин Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments