Сміттєпереробний комплекс можуть збудувати біля ТЕЦ-2

Вівторок, 23 травня 2017, 16:21
Із трьох запропонованих ділянок французька компанія «Egis» надає перевагу місцю біля ТЕЦ-2.
Сміттєпереробний комплекс можуть збудувати біля ТЕЦ-2

23 травня французька компанія «Egis» представила перші напрацювання щодо рекультивації Грибовицького полігону і будівництва сміттєпереробного комплексу для Львова. 

Фахівці розглянули три ділянки для будівництва сміттєпереробного комплексу: територія біля ТЕЦ-2, кар’єр в с. Добряни і місце, де добувалася сірка у с. Новий Яр. 

За словами керівника проекту Крістофера Раунда, територія у с. Новий Яр не підходить для будівництва з огляду на природоохоронний аспект.  А з-поміж інших двох місць надають перевагу саме місцю біля ТЕЦ-2.

Проектування об’єкту розпочнуть до серпня, а вже під кінець року оголосять тендер. Виконання проекту почнеться уже в 2018 році.

Заступник міського голови Львова з питань ЖКГ Сергій Бабак підтримав позицію французів і нагадав про будівництво вугільних блоків, яке передбачалося на ділянці біля ТЕЦ-2 ще з радянських часів.

“Там може бути комплекс переробки сміття і, як варіант, коли сміття утилізується, за рахунок спалювання, - вироблення електричної або теплової енергії. Такий європейський досвід”, - додав Сергій Бабак.

Більше новин Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments