Садовий не був на жодному громадському слуханні по сміттю – Миколаїв більше не прийматиме сміття зі Львова

Вікторія Христич  |  П'ятниця, 12 травня 2017, 21:21
Миколаїв проголосував за припинення договору з ТОВ "Інвестиційна фірма "Екотех", який був укладений, згідно Меморадуму щодо поводження з ТПВ міста Львів. 
Садовий не був на жодному громадському слуханні по сміттю – Миколаїв більше не прийматиме сміття зі Львова

Сьогодні міська рада Миколаєва проголосувала за припинення договору, який був укладений, згідно Меморадуму між Львівською ОДА, облрадою, ЛМР та окремими містами області щодо поводження з твердими побутовими відходами, які утворюються у місті Львові. 

"Скасувати рішення виконкому Миколаївської міськради від 30.03.2017" та "визнати не чинним договір про спільну діяльність між Миколаївським КП "ЖКУ" та ТОВ "Інвестиційна фірма "Екотех", - йдеться у рішенні, підписанним міським головою Андрієм Щебелем (на фото).

Нагадуємо, що 7 травня, у місті Миколаїв відбулися другі громадські слухання щодо прийому сміття зі Львова на місцевий полігон. На громадські слухання приїжджали представники ЛМР, які, як стверджують місцеві, не особливо докладали зусиль, аби переконати громаду.

Не перших слуханнях, що відбулись напередодні, представники фірми «Грінера-Україна» провели двогодинну презентацію сміттєсортувальної лінії, яку компанія готова відкрити у місті. Саме через конструктивну презентацію громадські слухання не прийняли жодного рішення, адже люди взяли час подумати. 

Найбільше дивує, що проти прийому сміття разом з "Батьківщиною", "Укропом" та "Свободою" голосували також представники фракції "Самопоміч". Що вкотре свідчить про небажання Андрія Садового очистити Львів від сміття та суперечить здоровому глузду.

Нагадаємо також, що Меморадум між Львівською ОДА, облрадою, ЛМР та окремими містами області щодо поводження з твердими побутовими відходами, які утворюються у місті Львові був підписаний 21 квітня. Міста які підтримали меморандум підписом: Борислав, Буськ, Великі Мости, Жидачів, Миколаїв, Мостиська, Новояворівськ, Перемишляни, Радехів, Сокаль, Червоноград. А також Золочів і Дрогобич, за умови згоди місцевих сільрад.

Раніше ЛМР виділила містам, які готові прийняти львівське сміття, 6,5 мільйонів гривень з міського бюджету. Найбільшу суму виділили районним центрам області - Червонограду, Миколаєву, Новояворівську, Бориславу, Мостиськам та Буську.

У той же час мери міст Львівщини, зокрема Червонограда, Нового Роздолу, Миколаєва і Борислава звернулися з відкритим листом до керівництва міста Львова, у якому запросили ЛМР та Андрія Садового приїхати до представників місцевих громад й пояснити ситуацію із вивозом сміття та початком будівництва сміттєпереробного заводу.

 

comments powered by HyperComments